Mix

DOŽIVJELI SMO I TO Harrison Ford najavio novi nastavak Indiane Jonesa

Indiana Jones u filmu Ukleti hram
Indiana Jones u filmu Ukleti hram Foto: YouTube screenshot
Uskoro nam se vraća najopasniji lik među arheolozima. Harrison Ford po posljednji put bi trebao utjeloviti svoju kultnu ulogu u petom filmu Indiana Jones. Prvi pogled na Indiana Jones 5 prikazan je na proslavi Star Warsa 2022. godine u Anaheimu u Kaliforniji, a obožavatelji i kritičari koji su imali priliku pogledati djelić filma već hvale ovu novu epsku avanturu. Ne brinite se, Harrison Ford i dalje nosi svoj klasični šešir i kultni laso, nažalost po posljednji put.

Zaplet za peti nastavak Indianae Jonesa se još drži u tajnosti te se ne zna koji to artefakt ovog puta Indie lovi. Peti i posljednji film režira James Mangold, po scenariju Jeza i John-Henryja Butterwortha. Izvršni direktor Spielberg producira film, dok bivši scenarist George Lucas nije uključen u izradu ovoga puta. Vraća se i skladatelj John Williams koji do sada nije razočarao u izradi zvučne podloge u filmovima.

Glavna zvijezda Ford, u dobi od 79 godina, i dalje je u izvrsnoj formi te je spreman očito otplesati posljednji ples kao slavni arheolog. Indiana Jones 5 dolazi 14 godina nakon filma Indiana Jones i Kraljevstva kristalne lubanje, koji je predstavio Shiju LaBeoufa kao arheologovog sina Mutta Williamsa. Radnja Kristalne lubanje smještena je 1957. godine i sadržavala je priču o agentu sovjetskog KGB-a koju vodi briljantna, ali zlobna Cate Blanchett.

Franšiza Indiana Jones započela je s Otimačima izgubljenog kovčega 1981. godine, nakon čega su uslijedili Ukleti hram i Posljednji križarski pohod. Ford je, naravno, glumio heroja u svih pet filmova. Indiana Jones 5 je trenutno predviđen da bi trebao biti prikazan u kinima 30. lipnja 2023. godine.