Novi "beef"?

Drake se na nastupu obratio Kendricku Lamaru nakon što ga je reper dissao! Publika podijeljena

Reperi Kendrick Lamar i Drake na pozornici
Reperi Kendrick Lamar i Drake na pozornici Foto: Christian Bertrand/John Steel/Shutterstock
Drake vs Kendrick! Na čijoj ste strani

Drake se pozabavio stalnim sukobom s reperom Kendrickom Lamarom. Drake se našao pod velikim pritiskom nakon što se Kendrick Lamar pojavio na pjesmi “Like That“, na novom albumu “We Don’t Trust You“, s Futureom i Metro Boominom.

Mnogi su pjesmu shvatili kao ponovno rasplamsavanje sukoba između Kendricka i Drakea, a Kendrick je na početku pjesme čak izjavio da “bira nasilje“.

\\folder\vezani_članak Mikrofon i natpis Rap Battle Mogu li se obračunati s Kendrickom Kendrick Lamar se obrušio na J Colea i Drakea! “Nismo velika trojka, samo sam ja na vrhu“ rekao je u novoj pjesmi

Pjesma je također odgovor na Drakeovu pjesmu First Person Shooter, u kojoj gostuje zajednički prijatelj i rap teškaš J Cole.
Drake i J Cole repali su kako su njih trojica velika trojka današnje rap scene, no Kendrick je u najnovijoj pjesmi rekao kako je "tu sam samo veliki ja".

Sada je Drake odgovorio na pjesmu govorom na pozornici tijekom nastupa. Obraćajući se publici, moglo se čuti Drakea kako svima govori da se nitko ne može zezati s njim, za što mnogi misle da se izravno odnosi na Kendricka.

Što je Drake točno rekao publici?


Obraćajući im se između pjesama, rekao je “Glavu sam visoko uzdigao, uspravio leđa, stojim čvrsto na zemlji… i znam da bez obzira na sve ne postoji netko drugi na ovoj Zemlji tko bi se mogao zezati sa mnom.”.

Publika je prihvatila njegov govor, a obožavatelji su ga bodrili, no to je nekako i njihova dužnost. Dok su mnogi podržali njegovu odlučnost i stav oko cijele situacije, a neki su istaknuli da zašto on to priča na nastupu kad bi osvetu trebao skovati u glazbenom studiju.

Može li uopće Drake u liričku borbu prepucavanja protiv Kendricka Lamara?

Mislimo kako je to gotovo nemoguće, sjetite se samo situacije između Drakea i Pusha T-ja. Drake u svom kutu ima puno hitova broj jedan, gomile rasprodanih albuma i turneja, a ne smijemo zaboraviti i njegov komercijalni svjetski uspijeh, no što se tiče stvaranja glazbe i pisanja teksta, Kendrick Lamar neusporedivo je kvalitetniji tekstopisac i autor. To govori i Pulitzerova nagrada koju je Kendrick dobio 2018. za pisanje na albumu “DAMN“.

Normalno da se Drake nije odlučio na glazbeno prepucavanje jer bi tako započeo bitku koju ne može pobijediti, zato se ovakva poruka pred publikom može gledati kao pametan potez, no i potez kukavice. Ne bih vas lagali kad vam kažemo da bi njihovo prepucavanje proizvelo ne samo neke od kultnih pjesma modernog rapa, već bi i vratile dašak old-schoola u kulturu.