Dinamičan start

„Dina: drugi dio“ osvojio kino blagajne! Pogledajte koliko su zaradili ovog vikenda

Glumac Timothée Chalamet u filmu Dune: Drugi dio
Glumac Timothée Chalamet u filmu Dune: Drugi dio Foto: WarnerBrosPictures/Youtube
Film "Dina: drugi dio" oduševio publiku! Kao da se ovog vikenda samo njega gledalo

Nastavak originala iz 2021. donio je 178,5 milijuna dolara globalne zarade u svom debiju. „Dina: Drugi dio“ osvojio je američke kino blagajne zaradivši 81,5 milijuna dolara, dok je globalno zaradio 178,5 milijuna dolara.


Kako nam prenosi IGN, film je također je zaslužio čast da bude najveće otvaranje za redatelja Denisa Villeneuvea, Timothéea Chalameta, Rebeccu Ferguson i Austina Butlera.


Također je i više nego udvostručio 40,1 milijuna dolara prodaje koje je ostvario njegov prethodnik iz 2021., ali važno je zapamtiti kako je film prikazivan tijekom pandemije COVID-19, a na HBO Max je stigao istog dana kada i u kina. Original je zaradio 433,7 milijuna dolara tijekom prikazivanja.


„Dina: drugi dio“ je drugi dio dvodijelne adaptacije romana Franka Herberta „Dina“ iz 1965. Film prati put Paula Atreidesa dok se ujedinjuje s Fremenima na pustinjskom planetu Arrakis kako bi vodio rat protiv Kuće Harkonnen. Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling i Javier Bardem repriziraju svoje uloge iz prvog filma, a u novom dijelu glumcima se pridružuju Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken, Léa Seydoux i Souheila Yacoub.


Film „Bob Marley: One Love“ osigurao je drugo mjesto sa 7,4 milijuna dolara, „Ordinary Angels“ treći su s 3,8 milijuna dolara, a „Madame Web“ četvrta je s 3,2 milijuna dolara.