Mix

Dwyane Wade postat će prvi igrač Miami Heata počašćen kipom ispred arene

košarkaš dwayne wade pored kutije s njegovim kipom
košarkaš dwayne wade pored kutije s njegovim kipom Foto: xscreenshot/@NBA/Shutterstock/@levradin
Dwyane Wade je prošle godine primljen u košarkašku Kuću slavnih (Naismith Memorial Basketball Hall of Fame), a kasnije ove godine počast će mu odati i Miami Heat, franšiza za koju je Wade počastio trima naslovima i brojnim sjajnim potezima.

Predsjednik Heata Pat Riley objavio je vijest u nedjelju navečer dok je Miamim odavao priznanje Wadeu za njegovo nedavno uvođenje u Naismith Memorial Basketball Hall of Fame. Miami je umirovio i Wadeov broj #3 u veljači 2020.

„Kada smo u veljači 2020. umirovili njegov dres, rekao sam da je Dwyane zauvijek zaštitno lice ove franšize, a to sam i mislio“, rekao je Riley u službenoj izjavi. „Dwyaneova ostavština je velika ne samo za Miami Heat nego i za okrug Miami-Wade. Ne mogu smisliti bolji način da mu odam počast od obilježavanja tog nasljeđa.”. Ceremonija otkrivanja zakazana je za sljedeću jesen, no točan datum svečanosti bit će naknadno objavljen.

Miami je za izradu kipa zadužio Omrija Amranyja i Oscara Leóna koji će statuu izgraditi od bronce. Amranyjev rad uključuje kultni kip Michaela Jordana u Chicagu, kao i kipove Shaquillea O’Neala, Dirka Nowitzkog i Kareema Abdul-Jabbara.

Podsjećamo kako se Wade umirovio 2019. nakon 16 sezona u NBA ligi, s prosjekom karijere od 22,0 poena, 5,4 asistencije i 4,7 skokova po utakmici. U 15 sezona s Miamijem, Wade je osvojio tri naslova prvaka (2006., 2012., 2013.) i jednom je proglašen MVP-jem finala (2006.), uz osam All-NBA izbora (dva prva tima, tri druga tima i tri treća tima) i 13 All-Star izbora.