Mix

Elon Musk predstavlja novog AI chatbota: Evo što o tome „misli” ChatGPT

Novi chatbot Elona Muska
Novi chatbot Elona Muska Foto: Shutterstock/DIA TV
Poznati tehnološki mogul, Elon Musk, nedavno je predstavio novog chatbota, pod nazivom „Grok“.

Milijarder tvrdi da je već prototip alata umjetne inteligencije „Grok“ prestigao svoju konkurenciju, poput chatbota „ChatGPT 3.5“, u nekoliko aspekata, prenosi Time Magazine.

Ovo je prvi proizvod koji je predstavila Muskova xAI tvrtka, a trenutno se testira na grupi korisnika u SAD-u.

Za razliku od drugih alata koji se baziraju na statističkim skupovima podataka, Grok se razvija uz pomoć podataka iz Muskova X-a, tj. Twittera. Prema službenoj najavi „Grok“ će biti duhovit i imati pomalo buntovnički karakter.

„Grok je umjetna inteligencija napravljena po uzoru na Vodič kroz galaksiju za autostopere, tako da ima za cilj odgovoriti na gotovo sve i, što je mnogo teže, čak predložiti koja pitanja postaviti! Grok je osmišljen kako bi odgovarao na pitanja s malo duhovitosti i ima buntovničku crtu, stoga ga nemojte koristiti ako mrzite humor!“

Nakon faze testiranja, „Grok“ će biti dostupan svim korisnicima X Premium+, a Musk je već naglasio da planira daljnje razvijanje platforme X, s pomoću ovoga alata umjetne inteligencije.


Za mišljenje o konkurenciji pitali smo poznati alat umjetne inteligencije, „Chat GPT“, a evo što nam je odgovori:

„Pitanje o tome hoće li Grok zamijeniti ChatGPT ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući funkcionalnost, prihvaćenost među korisnicima, performanse, kontinuirani razvoj i specifične primjene. Elon Muskov Grok je još uvijek u fazi testiranja, i konkretna usporedba s ChatGPT ili drugim chatbotima može biti predmet budućih analiza i usporedbi. U svijetu umjetne inteligencije i tehnološkog razvoja, konkurencija i inovacija često dovode do unapređenja i raznolikosti proizvoda. ChatGPT je već dokazan i poznat chatbot razvijen od strane OpenAI, dok je Grok novi projekt Elon Muskove xAI tvrtke. S vremenom ćemo vidjeti kako će se Grokrazvijati i kako će se usporediti s postojećim chatbotima poput ChatGPT.“