Mix

Eric Clapton odbija svirati za podijeljenu publiku, ne podržava COVID potvrde! Slažete li se s njim?

Eric Clapton
Eric Clapton Foto: Shutterstock
Rock ikona Eric Clapton izjavio je da neće svirati koncerte na kojima se traži potvrda o cijepljenju protiv bolesti COVID-19. Kako prenosi magazin Rolling Stone, Clapton je ovo izjavio kao odgovor na najavu premijera Borisa Johnsona u kojoj stoji da će propusnice s cjepivom biti potrebne za ulazak u noćne klubove i mjesta.

„Želim reći da neću nastupiti ni na jednoj pozornici na kojoj je prisutna diskriminirana publika. Ako ne bude predviđeno da svi ljudi prisustvuju, otkazat ću koncerte“ – rekao je Clapton.


Claptonovi koncerti u Ujedinjenom Kraljevstvu bit će tek u svibnju 2022. godine, kada ima dva datuma u Royal Albert Hallu u Londonu. Za ovaj rujan ima zakazano pregršt sjevernoameričkih koncerata. Također treba spomenuti i Claptonovu ispovijest s kojom je šokirao mnoge, prije nekoliko mjeseci javno je priznao da se cijepio te doživio teške nuspojave koje su mu „paralizirale“ ruke na nekoliko tjedana. Nakon tog iskustva, glazbenik je determiniran u svojoj odluci da se bori protiv diskriminacije ove vrste.