Mix

Fast X brzo do 300+ milijuna dolara, već u prvom vikendu prikazivanja

Jason Momoa fast x članak
Jason Momoa fast x članak Foto: Youtube Screenshot
Kod nas su Brzi i žestoki, u Srbiji su Paklene ulice, a u Americi su malo Fast, malo Furious, uz različite dodatke. I dalje je to jedna od najunosnijih franšiza u povijesti, pogotovo ako se uzme u obzir da su u pitanju isti glumci i likovi. Znači da Bonda ne razmatramo u ovoj temi, a Policijsku akademiju su davno prešišali po broju nastavaka.

Vin Diesel i familija su zgrnuli 67.5 milijuna dolara u premijernom vikendu prikazivanja na američkom tržištu, a na međunarodnom tržištu su dodali još 251,38 milijuna dolara što ih dovodi do ukupne zarade od 318,88 milijuna dolara. Jedino je Super Mario Bros. Movie imao veću zaradu u prvom vikendu — 368 milijuna na globalnom tržištu.

Što mislim o filmu kojeg sam pogledao ovog vikenda — pročitajte OVDJE.

Na drugom mjestu američkog box officea su se očekivano smjestili Guardians of the Galaxy Vol. 3 sa zaradom od 31,98 milijuna dolara što ih dovodi do globalne zarade od 659,1 milijuna dolara.

Još jednom je dokazano da se uopće nismo zasitili filmova sa superjunacima već smo se zasitili us*anih filmova sa superjunacima. Sorry, Ant-Man!

Iako je Super Mario Bros. Movie dostupan na digitalnim platformama, neki ga još uvijek gledaju u kinu pa je tako talijanski brkati vodoinstalater završio na trećem mjestu s novih 9,8 miliuna dolara. Globalna zarada mu u ovom trenutku iznosi 1,24 milijarde dolara i time je jedan od najunosnijih animiranih filmova u povijesti.

Vjerujemo da se u Nintendu lupaju u čelo jer se nisu ranije odlučili kockati s animiranim ostvarenjima. Sad očekujemo poplavu filmova s Nintendovim likovima.