Mix

Film o Super Mariju će prešišati čarobnu brojku od milijardu dolara

mario bros
mario bros Foto: Youtube Screenshot
Super Mario Bros je napokon dobio animiranu ekranizaciju, a čini se da će se taj poslovni potez itekako isplatiti Nintendu i Illuminationu!

Tijekom proteklog vikenda (15. i 16. travnja), film je postavio novi rekord u prodaji ulaznica i očekuje se da će zaraditi više od milijardu dolara prije nego završi njegova distribucija u kinima.

Deadline je početkom tjedna pisao kako je animirani film Super Mario Bros. dosad zaradio 678 milijuna dolara, od čega 330 milijuna dolara dolazi s međunarodnog tržišta. U trenutku pisanja teksta, film je prešišao 700 milijuna dolara. Trenutno je najpopularniji film u 26 zemalja. Neki kritičari optužuju ovaj film za prosječnost i bezličnost, ali publika i dalje prazni svoje džepove. Nintendo je uložio ozbiljan budžet u marketing ovog filma pa ga je tako oglašavao u zabavnom parku, organiziran je i Mario Day, a da ne spominjemo zatrpavanje medija promotivnim materijalima. Svakako pomaže i to što je Mario jedan od najprepoznatljivjih likova u svijetu igara, ali i svijetu zabave općenito.

Kraj filma je nagovijestio i nastavak pa se nadamo kako će dvojka pričom nadmašiti ovaj „original” koji mlati pare kao Mario gljive.

Dugo se Nintendo nije htio upustiti u ekranizaciju svojih igara nakon što su se početkom devedesetih opekli igranom ekranizacijom u kojoj je Bob Hoskins bio Mario, a John Leguizamo Luigi. Nakon financijskog uspjeha animirane verzije, možemo očekivati poplavu Nintendovih ekranizacija, možda čak i NCU. Znate što to znači!