Mix

Google ubio najdražu nam aplikaciju na Androidu, Youtube postaje još gore mjesto

November
November Foto: Folder.hr
YouTube je nekoć bio savršen – kada smo mogli gledati samo ono što želimo. I onda su počele reklame. Prije videa, u sredini videa, pa posvuda u videu, pa ne možeš ih preskočiti pa glasnoća oglasa nije optimizirana i usred tihe večeri dok slušaš senzualan r&b miks – čuješ Woltov WOOHOO!!!! Youtube je fora, ako imaš Premium. Ili ako imaš Youtube Vanced. Ili ako imaš čelične živce.

YouTube Vanced je bila odlična aplikacija koja nam je omogućavala puno tog – nikakve reklame, minimizirani prozor Youtubea dok radimo nešto drugo, playjanje sadržaja čak i kada je ekran isključen, a mobitel zaključan. I došao je kraj medenom mjesecu koji je trajao godinama. Kreatori aplikacije su dobili prijetnju od Googlea pa su odlučili ugasiti aplikaciju u idućih nekoliko dana. Svi download linkovi će biti uklonjeni.

Dobra stvar je što će aplikacija još uvijek raditi ako ju imate instaliranu. Developeri Vanceda vjeruju da bi aplikacija moglo postati outdateana za neke dvije godine, ali nikad ne znaš kad će Google i Youtube promijeniti svoje protokole.

Tim se čak pokušava i iskupiti svojim djelovanjem na društvenim mrežama gdje pišu kako je alternativa za Vanced Youtube Premium – što nikako nije istina. Nećemo puno o alternativama, ali ako budete guglali – naći ćete.

Počivaj u miru, Vanced. Voljeli smo te.