Mix

GTA 6 bi mogla biti najskuplja igra svih vremena

GTA V 2
GTA V 2 Foto: Youtube Screenshot
Možete odahnuti, nećete morati prodati bubreg da kupite igru, ali će Šestica imati najskuplju proizvodnju i marketing.

GTA V je izašla prije gotovo deset godina i bilo bi j*beno vrijeme da dobijemo VI, što se polako i događa. Rockstar je spreman srušiti sve rekorde i uložiti masne pare u kreaciju svog idućeg sigurnog hita. Barem tako tvrdi UNILAD. https://www.unilad.com/technology/gta-6-leaker-next-announcement-998576-20230315

Troškovi izrade GTA V su bili oko 265 milijuna dolara, ali nakon izvještaja Youtubera koji je posvećen isključivo GTA serijalu, za šesticu se spominje budžet od milijardu dolara! Što uključuje i izradu i marketing. Spominje se kako će samo razvoj igre stajati oko 250 milijuna dolara. Ranije se nagađalo kako bi kompletni budžet mogao biti oko 2 milijarde. Kako god bilo – zvuči nam kao najskuplja igra svih vremena.

Zasad je najskuplja video igra svih vremena Star Citizen koja je putem crowdfundinga skupila preko pola milijarde dolara od 2012. godine. Igra je najavljena 2012. godine, a posljednjih deset godina i dalje prima novac od igrača. Malo nam je teško to tako gledati jer Star Citizena neke igre sigurno preskočile po zaradi kada bi se računale i in-game kupnje. Nećemo tražiti dlaku u jajetu, samo čekamo GTA VI da se pojavi i da nas riješi svih dvojbi oko toga koja je najskuplja igra svih vremena.