Mix

Harrison Ford znatno pomlađen u prvom traileru za novog Indianu Jonesa

indy jones 5
indy jones 5 Foto: Youtube Screenshot
Peti nastavak Indiane Jonesa stiže u kina 2023. godine, opet ga glumi Harrison Ford, ali u rukavu ovaj put ima neke nove trikove. Poprilično nove.

Po prvi put će priču o jednom od najpoznatijih arheologa na svijetu režirati netko tko nije Steven Spielberg. Taj zadatak je zapao Jamesa Mangolda koji će se sigurno dobro naplatiti. Je li on taj koji može prenijeti osjećaj avanture kao dobri stari Steven? Saznat ćemo uskoro.

Film će iskoristiti računalnu tehnologiju kako bi znatno pomladili Harrisona Forda. Navikli smo na neuvjerljive rezultate kada je u pitanju digitalno pomlađivanje, ali čak se i sam Harrison Ford pohvalio kako je ovo prvi put da vjeruje ovakvim zahvatima. Iako nećemo mlađeg Forda gledati u cijelom filmu, čini se da će ovaj ispeglani Ford biti dio nečeg puno većeg od mini-flashbackova.

Peti nastavak o Indyjevim avanturama se zove Dial of Destiny, a Mangold ga opisuje kao film o junaku koji odlazi u suton. Već je diplomirao na toj temi s Loganom, pričom o kraju Wolverineovog puta, ali je ton bio znatno drukčiji nego što ga očekujemo s Indianom Jonesom.

Teško nam je povjerovati kako je prošlo više od 14 godina od posljednjeg nastavka, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull gdje je Harrison Ford glumio uz Cate Blanchett i Shiu LaBeoufa. Film je dobro prošao i kod publike i kritike, ali kao da ga nismo dovoljno zapamtili. Hoće li ista sudbina snaći i Dial of Destiny? Odgovor stiže 30. lipnja 2023. godine.