Mix

Hit-serija debitirala na Netflixu. Jeste li već pogledali ovo čudo sa savršenim ocjenama?

Heartstopper najbolja serija na netflixu
Heartstopper najbolja serija na netflixu Foto: Youtube Screenshot
Otkad je serija Heartstopper debitirala na Netflixu, korisnici Twittera ne prestaju brujati o seriji, a čini se da su i kritičari potpuno oduševljeni. Naslov je dramatičan, ali ovo je jedan uistinu sladak projekt.

Serija je ekranizacija grafičke novele Heartstopper autorice Alice Oseman, a kroz epizode je moguće vidjeti i neke animirane elemente koji odaju počast stripovskim korijenima.

Heartstopper na Rotten Tomatoesu zasad drži savršenu ocjenu – čak 100 posto. Tek je 21 kritičar pogledao i ocijenio seriju, ali ovo ipak nešto znači, pogotovo u razdoblju prosječnih i ispodprosječnih romantičnih ostvarenja.

Prati 14-godišnjeg srednjoškolca koji se zaljubljuje u svog kolegu, zvijezdu školskog ragbijaškog tima. Svi kritičari hvale kako je serija vrhunski provela predstavljanje i zastupanje LGBTQ+ zajednice, a pohvale su pale i na račun priče i glume. Javnost je iznenađena kako su autori serije zrelo predstavili seksualnost kao spektar.

Osam polusatnih epizoda, zvuči kao idealna serija za cementiranje pred televizorom. Ili smartphoneom – ako ste jedno od tih čudovišta.

Ono što nas najviše zanima je – hoće li Dejan Lovren otkazati i Netflix?