Mix

Hoće li publika obožavati Pedra Pascala i u ulozi gej kauboja?

pedro pascal
pedro pascal Foto: Youtube Screenshot
Ove godine je svijet zabave definitivno obilježila snažna pojava Pedra Pascala zahvaljujući serijama The Last of Us i The Mandalorian, a njegovi će ljubitelji biti oduševljeni informacijom da talentirani Čileanac nastavlja nizati projekte.

No pitanje je – je li ovo projekt koji će oduševiti baš sve njegove fanove.

Čini nam se da je sljedeća stvar u kojoj će se Pascal pojaviti odličan test slobodumnosti njegovih fanova, a i šire publike općenito.

Naime, u kratkom filmu Strange Way of Life, koji je režirao proslavljeni španjolski redatelj Pedro Almodóvar, Pascal glumi gay kauboja po imenu Silva, koji putuje pustinjom na konju kako bi posjetio šerifa Jakea, starog prijatelja (a možda i bivšeg ljubavnika) kojeg glumi Ethan Hawke, prenosi Men’s Health.

Trailer stvarno obećava obilje zapleta, u igri su ubijena žena i razbojnici – ali u središtu priče ipak je komplicirani 25-godišnji odnos Silve i Jakea te njihovo suočavanje sa zajedničkom poviješću.

Već sami spomen kauboja i gej romanse bez problema nas vraća u dane Brokeback Mountaina iz 2005. kojim su Heath Ledger i Jake Gyllenhaal razbili nepisanu heteroseksualnu normu jakih muških leadova.

Sam redatelj Almodóvar opisao je Strange Way of Life kao “queer western, u smislu da postoje dva muškarca koja se vole”.

U razgovoru s pjevačicom Duom Lipom na njezinom podcastu, redatelj je pojasnio: “Radi se o muškosti u dubokom smislu jer je vestern muški žanr. Ono što vam mogu reći o filmu je da ima puno elemenata vesterna. Revolveraši, ranč, šerifa… ali ono što ima, a većina vesterna nema – vrsta je dijaloga za koju mislim da nikada nije snimljen između dvojice muškaraca u vesternu”.

Strange Way of Life premijerno će se prikazati ove godine na Filmskom festivalu u Cannesu.

Jedva čekamo čuti kritike i ocijeniti koliko su konstruktivne, a koliko neki zaista ne mogu vidjeti dalje od svog nosa.