Filmsko ljeto je počelo

I ovo ljeto imamo filmski hit! Animirani film na pragu da postane novi Barbie

Kino dvorana i likovi iz filma Izvrnuto obratno 2
Kino dvorana i likovi iz filma Izvrnuto obratno 2 Foto: Pixar/Youtube
Film nije ostao u drugom planu

Na kino blagajnama vlada nova emocija, pogotovo ako ste dvojac iza novog animiranog hita, a ona je radost. Disneyev i Pixarov animirani nastavak filma Izvrnuto obrnuto 2 (''Inside Out 2'') zaradio je impresivnih 155 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja, pretekavši tako nastavak “Dina: Drugi dio” (82,5 milijuna dolara) i “Godzilla x Kong: Novo carstvo” (80 milijuna dolara). kao najveće filmsko otvorenje godine, prenosi nam Variety.

 

To je također prvi film nakon prošlogodišnjeg hita "Barbie" koji je prošlog srpnja debitirao iznad 100 milijuna dolara (zaradili su 162 milijuna dolara). "Inside Out 2" također je ostvario zaradu sa međunarodnih kino blagajnu od 140 milijuna dolara, što je dovoljno da nadmaši "Frozen 2" (135 milijuna dolara) kao najveće inozemno animirano otvaranje svih vremena.


"Inside Out 2" predstavlja veliku pobjedu za kina koja su željno čekala početak ljetne sezone. To je također trijumf za Pixar, koji se posljednjih godina mučio s rezultatima s kino blagajna jer je Disney slao filmove poput "Turning Red", "Soul" i "Luca" izravno na Disney+ tijekom pandemije.

Šef Pixara Pete Docter, koji je režirao "Inside Out" iz 2015., tvrdio je da je strategija iz ere COVID-a "istrenirala" publiku da gleda filmove studija kod kuće, otuda relativno manje prihvaćena kino izdanja "Lightyear" iz 2022. i "Elemental" iz 2023.