Mix

Igrač iz NFL-a otišao u mirovinu nakon što je prodao rijetku Pokemon kartu

Blake Martinez
Blake Martinez Foto: Youtube Screenshot
Često profesionalni sportaši odlaze u mirovinu jer ih stignu godine ili ozljede. Nakon sedam godina u NFL-u, igrač Las Vegas Raidersa Blake Martinez je odlučio objesiti kopačke o klin. Razlog? Zarađuje i više nego dovoljno prodajom Pokemon karata. Nedavno je prodao jednu rijetku kartu, zauzvrat je dobio sasvim pristojan iznos. Tek mu je 28 godina, draftiran je 2016. godine, ali je odlučio da mu više ne treba prihod od riskantne profesionalne karijere.

Dva tjedna prije najavljene mirovine je uspio prodati rijetku kartu. Pokemon Illustrator je posebna i vrlo rijetka karta, njegov primjerak je bio u vrhunskom stanju, a prodao ju je za 672 tisuće dolara.

Istu kartu je Logan Paul platio 5 milijuna dolara ranije ove godine, ali je njegov primjerak ipak bio u savršenom stanju. U toliko savršenom stanju da ju je nosio obješenu oko vrata, kao nakit.

Nije u pitanju samo prodaja ovih karata već i strast za dijelom djetinjstva. Martinez na svom Instagramu otvara pakiranja karata te dijeli svoju strast sa zainteresiranom publikom. A zainteresiranih itekako ima.

U karijeri je zaradio preko 25 milijuna dolara – i više nego dovoljno novca za dva života, ako je posložio financije i ulaganja. Odlučio se posvetiti obitelji i hobijima, a uopće nije loše znati kada treba prestati sa sportom.