Mix

IKEA spremna tužiti developera horor igre smještene u prodavaonici namještaja

IKEA videoigra
IKEA videoigra Foto: Youtube Screenshot
Svatko tko je kročio nogom u poznatu švedsku prodavaonicu namještaja zna što može očekivati. Hot dogove i pužiće s cimetom, dugačke labirinte, tajne prolaze i nagazne mine zvane “ne, draga, ne sviđa mi se taj kauč”.

Britanski developer Jacob Shaw je razvio igru smještenu u prodavaonicu namještaja. Koja nije IKEA. Ali je definitivno IKEA. Samo se nigdje ne spominje IKEA. IKEA.

Igra još nije dostupna za download, čini se da je tek u razvojnoj fazi, ali čitav zaplet počiva na ideji da ste zaglavili u beskonačnom labirintu ogromne prodavaonice namještaja. Ovdje se prodavaonica zove STYR, a velika je plava zgrada s velikim žutim natpisom. Kad se ugase svjetla, osoblje prodavaonice napada glavnog lika. Ne izgleda prestrašno na samom traileru, ali vjerujemo da nije baš mačji kašalj nakon ponoći. Sa slušalicama na glavi.

Asocijacije na IKEA-u su bile dovoljne kako bi zakonski predstavnici poslali developeru prijetnju tužbom.

Vanjština prodavaonice i branding se pojavljuju samo na početnom izborniku. IKEA se nigdje ne spominje. Odvjetnicima je dovoljno što su mediji i korisnici Interneta zbrojili dva i dva.

Developer Jacob Shaw je bio spreman tražiti alpha testere za testnu verziju igre, ali nema sredstava za sudsku borbu s megakorporacijom pa će morati potpuno izmijeniti izgled igre kako bi izbjegao tužbu.

Developer je na Kickstarteru tražio svega 11 tisuća dolara, a dobio je zasad preko 60 tisuća dolara. Ova priča možda bude imala sretan kraj. Uostalom, sigurni smo da će igra jednom kada izađe dobiti i svoj IKEA mod.