Mix

Imaš samo bučice na raspolaganju? Popularni trener podijelio 30 najboljih vježbi za izgradnju mišića

Closeup
Closeup Foto: Folder.hr
Možda ne želiš u teretanu u ovakvim uvjetima kakvi vladaju svijetom. Možda štediš novce za nešto drugo. Možda baš želiš trenirati kod kuće kako bi ti sve bilo nadohvat ruke. Sve što imaš je par pišljivih bučica kojima možeš mijenjati težinu.

Prije nego odustaneš – i to ti je dovoljno za mišićnu hipertrofiju. Ili, narodski – rast mišića.

Jeff Cavaliere je trener najpoznatiji po svom Youtube kanalu, teretani i programu Athlean X – a sada je sa svojim pratiteljima podijelio najbolje vježbe s bučicama (ili jednoručnim utezima ako ti je “bučica” sramotna umanjenica koju nemaš u svom rječniku). Čak 30 vježbi je podijelio, testirali smo svaku osim zgibova i možemo reći da sve ima smisla. Naravno da ne bi bilo loše u program ubaciti i neke druge vježbe s vlastitom težinom, možda nekakav kardio u prirodi s vremena na vrijeme te tjelesnu aktivnost kroz dan i neke promjene u kuhinji, ali ovih 30 vježbi su savršen početak za svakog.

Vježbe je podijelio na one za bicepse, tricepse, leđa, noge, prsa i ramena. Bez ikakvih problema si možeš izabrati iz svake kategorije nekoliko vježbi, složiti si program kojim ćeš proći svaki dio tijela i ako dovoljno dugo ustraješ – napredak ti ne gine.

Pogledaj ovaj koristan video i saznaj koje vježbe s bučicama su najbolje za koju grupu mišića.