Mix

Istraživanje otkrilo: Ovo su najčešće novogodišnje odluke za 2024. godinu

Novogodišnje odluke za 2024. godinu
Novogodišnje odluke za 2024. godinu Foto: Canva
Nova godina mnogima predstavlja mogućnost promjene, postavljanja novih ciljeva i navika.

Iako novogodišnje odluke nekima stvaraju pritisak i osjećaj tjeskobe, mogu poslužiti kao korisna psihološka prekretnica koja će vas motivirati da živite onako kako ste oduvijek htjeli.

Unatoč negativnom viđenju novogodišnjih odluka, u zadnjih nekoliko godina, velik broj pojedinaca još uvijek im se odlučuje posvetiti.

Nova anketa Forbes Health/OnePoll, provedena na 1000 odraslih Amerikanaca (provedena 23. listopada 2023.), ispitala je koje vrste odluka su najzastupljenije za 2024. godinu.

Odluka koju donosi najviše ispitanika u 2024. godina odnosi se na fizičko zdravlje, što se razlikuje od prošlogodišnjih rezultata.

Anketa iz 2022. pokazala je da su, u svojim novogodišnjim rezolucijama za 2023. godinu, ispitanici prednost davali poboljšanju mentalnog zdravlja.

Za ovu godinu njih 48% ipak fizičko zdravlje stavlja na prvo mjesto, dok njih 36% mentalno zdravlje smatra prioritetnim. Ispitanici su mogli izabrati više novogodišnjih odluka, a njih 55% kaže da su im fizičko i mentalno zdravlje, u nadolazećoj godini, jednako važni.

Top 5 novogodišnjih odluka za 2024. godinu:

1. Poboljšanje kondicije (48%)
2. Bolje financijsko stanje (38%)
3. Rad na mentalnom zdravlju (36%)
4. Gubitak težine (34%)
5. Zdrava prehrana (32%)

Manje popularne odluke uključuju više putovanja, redovitu meditaciju i bolje rezultate na poslu. Bez obzira na to što je već 2. siječnja, nije kasno za donijeti novogodišnju odluku, tj. odlučiti poboljšati svoj život, jer najbolje vrijeme za pokret je sad.