Mix

Izašla ocjena Dunea na Rotten Tomatoesu

Dune
Dune Foto: Youtube Screenshot
Dennis Villeneuve je adaptirao legendarno SF djelo Franka Herberta, a došlo je i vrijeme kada je Rotten Tomatoes skupio ocjene kritičara i odlučio o stavljanju svog famoznog “Certified Fresh” pečata. Dune je certificirano svjež, nema sumnje.

Film je skupio 103 recenzije do trenutka pisanja teksta, a 92 recenzije su pozitivne. To je bilo dovoljno da film ima ukupnu ocjenu od 89 posto te Certified Fresh ikonicu.

Villeneuve ne može pogriješiti – ako nas pitaš. Zasad je ovo njegov četvrti najbolje ocijenjen film – nakon Arrivala, Sicarija i Incendies. Villeneuve je hrabro prepolovio Herbertovu knjigu i ovo je samo prvi dio Dune sage, a k tome je u pripremi i prequel serija Sisterhood of Dune za HBO Max. Dune se planirao u dva filma, ali ako sve prođe dobro s filmom u kinima, možda Villeneuve dobije priliku ostvariti svoje planove te pretvoriti Dune u trilogiju.

Sigurni smo da će se ukupna ocjena promijeniti nakon što film izađe na svim tržištima, ali nam ovo dovoljno govori o kvaliteti samog filma. Film je već u startu nadmašio razinu Lyncheve ekranizacije iz osamdesetih te mini-serije s početka dvijetisućitih.