Izdržala je preko četiri i pol sata

Izdržljiva baka oborila svjetski rekord u plankanju! 58-godišnjakinja držala položaj više od četiri sata

DonnaJean Wilde pri obaranju Guinnessovog rekorda u planku
DonnaJean Wilde pri obaranju Guinnessovog rekorda u planku Foto: guinnessworldrecords/Youtube
Nekima su minuta, dvije dovoljne, ali ne ovoj superbaki koja je izdržala više od četiri i pol sata

DonnaJean Wilde 58-godišnja je baka koja broji 12 unučadi, a postavila je novi Guinnessov svjetski rekord za najduži trbušni plank u konkurenciji za žene nakon što se u istom položaju zadržala nešto više od četiri i pol sata.

Kao što je prošlog mjeseca objavila Guinnessova knjiga rekorda, kanadska majka petero djece i baka 12 djece, držala je položaj trbušnug planka četiri sata, 30 minuta i 11 sekundi. Sada je vlasnica svjetskog rekorda za najduži plank koji je ikada držala žena, nadmašivši prethodnu rekorderku za deset minuta.


 

"Laktovi me jako bole", rekla je Wilde, koja je oborila svjetski rekord u srednjoj školi u kojoj je radila kao zamjenica ravnatelja. "Bio sam toliko zabrinut oko gubitka forme i mislim da su me zato boljeli kvadricepsi jer sam bila jako napet.".
Rekla je da je posljednji sat bio "najizazovniji" dio, ali je uspjela prevladati izazov "dišući, ostajući mirna i ne tresući se". Svih 12 njezinih unuka prisustvovalo je događaju, za koji je trenirala plankajući tri sata dnevno.

U plankanje se zaljubila kad je shvatila da može čitati i raditi druge stvari dok trenira, napomenuvši da je učila za magisterij i da je ponekad uz trening gledala filmove.
Rekla je da planka najmanje deset godina, a u to je ušla nakon što je slomila zglob i neko vrijeme nije mogla trčati ili dizati utege. "Što god da volite, bilo da je to sport, ili akademije, ili glazba, umjetnost, što god to bilo... što više vježbate, to ste bolji", rekla je.

\\folder\vezani_članak Antonio Romero Monteiro i njegova kolekcija videoigara Kod njega se igraju sve igrice Čovjek s najvećom kolekcijom videoigara otkriva šokantan iznos njezine vrijednosti

Tko je god radio plank na treningu ili kod kuće, sigurno je impresioniran ovim pothvatom jer je nekima nemoguće u tom položaju izdržati koju minutu, a vrijeme se nekada čini kao da stoji.
Svaki put kad će vam se ruke i noge krenuti tresti pred kraj planka, sjetite se ove borbene gospođe, stisnite zube i nastavite dalje.