Mix

Jedno od najtežih pitanja ikad – kojeg od tri Pokemona izabrati na početku?

Pokemon starteri
Pokemon starteri Foto: Folder.hr
U svakoj uobičajenoj Pokemon igri vas se na početku pita koje ćete startera odabrati od moguća tri. Kada kažemo “uobičajena Pokemon igra” mislimo na igre koje nisu Pokemon GO!, Pokemon Snap, Pokemon Colosseum, Pokemon Ranger i Pokemon Mystery Dungeon, Pokemon Let’s Go Pikachu/Eevee. Dakle, radi se o popularnim naslovima franšize kroz svih osam generacija od Pokemon Red/Blue prvijenaca do Pokemon Sword/Shield.

Uvijek na izbor imate jednog travnatog, vodenog i vatrenog. Svakako je bitno koga ćete izabrati i to tvrdimo od drugog razreda osnovne. Kada to kažemo, ne mislimo na izgled (iako i to igra ulogu), nego koliko će vam ovisno o izboru biti lagan ili težak početak igre.

Možda nam uletite sa “It doesn’t have to be that deep”, ali vjeruj nam… Mora.

Nije isto borite li se s vatrenim Pokemonom protiv voditelja dvorane koji ima kamene Pokemone i kada primjerice uzmete vodenog. Ovo govorimo s pretpostavkom da već znate kako funkcionira dinamika između različitih tipova Pokemona.

S obzirom na to da Pokemon franšiza ima sveukupno 8 regija, odlučili smo izdvojiti najboljeg startera svake regije.

Kanto regija – Bulbasaur

Ovo je definitivno najmanje popularan izbor, ali je statistički najbolji. Znamo da većina obožava Squirtlea i Charmandera zbog njegove evolucije, ali s Bulbasaurom ćete proletjeti kroz prve dvije dvorane protiv Brocka i Misty.

Ovdje se nema što previše razmišljati.

Johto regija – Totodile

Igre koje se odvijaju u Johto regiji su navodno jedne od najlakših u franšizi. Stoga se navodno ne može previše pogriješiti koga god da uzmete, ali stručnjaci (khm, mi, khm) preporučuju uzeti Totodilea zato što je jako koristan protiv mnogih voditelja dvorana u regiji, iako je Cyndaquil jedan od najpopularnijih startera uopće pogotovo jer se radi o vatrenom tipu, ali gledajući iz perspektive kako što lakše proći igru – mali plavi krokodil je vaš izbor.

Hoenn regija – Mudkip

Mali vodeni žabac definitivno dominira u ovom izboru iz vrlo jednostavnog razloga što prvi voditelj dvorane ima kamene pokemone, a treći električne. Mudkip s evolucijom postane vodeni/zemljani tip. Zar može bolje!?

Sinnoh regija – Chimchar

Ovdje nam izvor pada na malog vatrenog majmuna koji se pretvori u vatrenog/borbenog pokemona. Dominira u izboru zato što kroz level-upanje ima pristup veoma raznolikim napadima što se na kraju i u najtežim borbama uvijek pokazalo kao veoma jak adut.

Unova regija – Tepig

Ovdje počinje dio franšize gdje su mnogi prestali pratiti što se događa. U Pokemon Black & White igrama je ponovno najbolji odabir vatreni pokemon iz razloga što je super kombinacija tipa vatra/borbeni te još nauči dosta kamenih napada.

Doslovno devastira ekipe ako nije voda u igri.

Kalos regija – Fennekin (Bulbasaur)

Ova Pokemon verzija je malo čudna iz razloga što vam daje na izbor izabrati još jednog startera prve generacije nakon sat vremena igre. Time sama igra i nije baš nekakav izazov. Svakako, preporučljivo je uzeti tip Pokemona koji je slab protiv vatre odnosno to bi bila kombinacija Fennekina i Bulbasaura. Kida!

Alola regija – Popplio

Ako nas pitate, Ultra Sun i Ultra Moon su potencijalno najmanje popularne igre franšize kao i većina Pokemona koja je proizašla iz njih. Kažemo većina jer nam se jako sviđa ideja novih inačice starih poznatih Pokemona drugačijeg tipa. Odnosno u ovoj otočnoj regiji se surećete s dosta Pokemona iz prve generacije, ali zbog geografskog položaja više nisu istog tipa kao što su u Kanto regiji. Primjerice, Marowak koji je zemljani tip je u Alola regiji duh/vatra tip.

No, kada su u pitanju starteri, izbor nije toliko inovativan. Mnogi se slažu da je vodeni Popplio najbolji izbor zato što evolucijom postaje i tzv. fairy tip koji je jedan od najmoćnijih u čitavoj franšizi.

Galar regija – Scorbunny

Posljednje Pokemon igre, Sword i Shield, nisu ispunile očekivanja obožavatelja, ali naravno da imaju i svojih prednosti.

Raspored dvorana prema tipu Pokemona se malo razlikuje od proteklih generacija. Na početku se susrećete s voditeljima dvorana koji imaju travnate, vodene i vatrene pokemone. Drugim riječima, kako god okrenete – niste u prednosti, ali se jasno zna tko je najbolji odabir za startera.

Vatreni/borbeni zec. Iz jednostavnog razlog jer je vatra jako moćan tip općenito, a i zekonja ima prilike naučiti jako puno poteza.

Ako se ikad vratiš igrati ove igre, nadamo se da smo ti bar malo olakšali izbor.