Mix

Još jedan lik iz djetinjstva uništen ulaskom u javnu domenu: Dolazi nam nekoliko Mickey Mouse hororaca

„Steamboat Willie“
„Steamboat Willie“ Foto: Screenshot/X/@davidmrattigan/@DiscussingFilm
Unatoč neuspjehu filma Winnie the Pooh: Blood and Honey, još jedan obožavani animirani lik dobit će svoju horror verziju.

Samo nekoliko dana nakon što je „Steamboat Willie“, verzija Mickeya Mousea iz 1928. godine, ušla u javnu domenu, najavljen je Mickey Mouse hororac.

Očito se ulaskom u javnu domenu, obožavani likovi iz djetinjstva automatski pretvaraju u noćnu moru. Humorističnu komediju, još nepoznatog naslova, režirat će Steven LaMorte, koji je prethodno režirao i horor parodiju Grincha, „The Mean One“, prenosi the Variety.

„Steamboat Willie donio je radost generacijama, ali ispod te vesele vanjštine krije se potencijal za čisti, bezobzirni teror. To je projekt o kojem sam sanjao i jedva čekam da svijetu predstavim ovo uvrnuto viđenje ovog voljenog lika“, rekao je LaMorte.

Iako Disney još uvijek posjeduje autorska prava za mlađe i poznatije verzije kultnih likova, u u ponedjeljak su istekla njihova prava za „Steamboat Willie“ i originalne verzije likova Mickey i Minnie Mouse.

Kako bi sve odradili sukladno zakonu, lik Mickeya Mousea zvat će se „Steamboat Willie“
LaMorteovu najavu ipak je preduhitrilo nekoliko pojedinaca. Osim što je već objavljen trailer za još jednu horor parodiju „Mickey’s Mouse Trap“, koju je režirao Jamie Bailey, i svijet gaminga brzo je skočio na ovaj trend.

Nightmare Forge, tvrtka za razvoj i kreiranje videoigara, najavila je co-op igricu Infestation: Origins, čiji je trailer, u samo dva dana, pregledan više od milijun puta na YouTube-u.