Mix

Još se ne zna što Michael Jordan misli o filmu “Air”

Air Jordanice
Air Jordanice Foto: Youtube Screenshot
Glumac i redatelj Ben Affleck još se nada “odobrenju” košarkaške legende Michaela Jordana nakon što je režirao biografski sportski film “Air”, koji se temelji na Jordanovom povijesnom ugovoru s brendom Nike, piše Reuters.

Unatoč izvrsnim ocjenama kritičara i publike od svjetske premijere na South by Southwest Film Festivalu u ožujku, umirovljeni igrač Bullsa (i Wizardsa, never forget) još nije dao svoj sud o filmu.

Affleck je Reutersu rekao kako mu “sigurno ne bi bilo ugodno dalje promovirati film” dok Jordanovo odobrenje nije zapečaćeno.

Ističe kako je, upravo zbog poštovanja koje gaji prema jednom od najvećih imena u sportu, poduzeo svaki mogući korak kako bi Jordan pred sobom imao sve moguće dostupne opcije.

Glumačka postava Aira uključuje Affleckovog, skoro pa brata, i glumca “Dobrog Willa Huntinga” Matta Damona, koji je također producirao film i portretirao bivšeg direktora sportskog marketinga, Sonnyja Vaccara.

Affleck glumi suosnivača Nikea Phila Knighta, a legendarna Viola Davis glumi Jordanovu majku, Deloris Jordan.

Riječ je o prvijencu nove produkcijske tvrtke Afflecka i Damona, Artists Equity, čiji je cilj osigurati da i glumci i ostatak ekipe koja radi na filmu imaju koristi od zarade filma.

Pritom, ključna uloga koju su Affleck i Damon odlučili ne ispuniti – bila je uloga samog Michaela Jordana.

“Onog trenutka kada stavite kameru na glumca i kažete: ‘Hej, to je Michael Jordan’ – a to nije Michael Jordan, izgubit ćete publiku. Michael je previše poznat i previše znači ljudima da bi ga netko drugi glumio u filmu”, rekao je Damon.

Umjesto odabira glumca koji će pokušati zamijeniti Jordana, “Air” prikazuje male isječke sportaševe prisutnosti, uključujući isprekidane snimke njegove igračke karijere na kraju.

Film istražuje podrijetlo popularne linije košarkaških tenisica Air Jordan iz 1980-ih koja je na kraju postala kultni proizvod u modnoj i sportskoj industriji.

Ne znamo jesmo li trebali igdje navesti „spoiler alert”, ali posve je jasno kako priča završava. Što mislimo o filmu, možete pročitati u recenziji OVDJE i vidjeti s čim se slažete, a zbog čega nas mrzite.