Mix

Kako spriječiti da vam Google obriše stari račun

Google će početi brisati račune
Google će početi brisati račune Foto: Folder.hr
Google je najaviop brisanje starih računa prije nekoliko dana. Uvjet? Brisat će se računi koji su neaktivni duže od dvije godine. Nastradat će i računi koju su napravljeni samo za jednokratnu uporabu, što bi značilo da će gomila njih biti izbrisana iz baze podataka, a korisnicima će biti onemogućen pristup.

Mogli biste na taj način izgubiti sve slike pohranjene u Googleovoj bazi, mailove i dokumente na njihovom disku, stoga je vrijeme da počnete kopati po papirićima sa zapisanim zaporkama ukoliko želite takvo nešto spriječiti.

Kako sačuvati svoj Google račun?

Prvi i najjednostavniji način je da se ulogirate u svoj stari račun. Znamo da biste vi to napravili, ali ste zaboravili šifru. U tom slučaju postoji rezervna varijanta, otiđite na oporavak računa, pokušajte se sjetiti s kojim brojem mobitela ste povezali račun. Taj će vas korak odvesti na stranicu nazvanu “oporavak računa“ i ondje možete vratiti svoj davno zaboravljeni Google račun.

Ne morate se bojati da će Google izbrisati mail koji redovito koristite, tako da barem oko toga ne brinete. Nije bitno koristite li ga za pretplaćivanje na opskurne YouTube kanale ili jer ste lijeni pa na koju god stranicu dođete idete na opciju da se s njime prijavite za daljnje korištenje. Bitna je minimalna aktivnost koju Google bilježi.

Google se namjerio samo na one račune koju nisu zabilježili prijavljivanje u posljednje dvije godine. A opet – je li vam uopće stalo do takvog računa?

Ono što nas najviše plaši je – hoćemo li ostati bez starih legendarnih videa s Youtubea ako ih je uploadao neki korisnik Gmaila koji više baš i ne koristi svoj račun? Saznat ćemo na teži način, čini nam se.