Mix

Kanye smuljao fanove: zaradio 2.2 milijuna dolara u jednom danu, a album nije izašao na vrijeme

Kanye West Donda 2 Stem Player
Kanye West Donda 2 Stem Player Foto: Youtube Screenshot
Kanyeovim albumom Donda smo bili oduševljeni, uz par primjedbi. Kada je najavljen album Donda 2 za 02/22/2022, bili smo sretni. I onda je Kanye rekao kako album nećemo moći slušati nigdje – osim ako kupimo njegovu verziju MP3 playera.

Hrpa ljudi (sve više od pet je hrpa) je odlučila kupiti Stem Player, Kanyeovu igračku koja može puštati glazbu te na kojoj korisnici mogu “remiksirati” glazbu. Zašto odjednom pomama za ograničenim Stem Playerom? Kanye je najavio kako će njegov novi album Donda 2 izaći samo na Stem Playeru.

Ništa od Spotifyja, Apple Musica, Tidala, samo Stem Player je u pitanju. Zašto? Jer Kanye opet ima viziju, jer svi servisi “pljačkaju” artiste, jer glazbena industrija treba promjenu.

Fanovi su izdvojili 230 dolara za Stem Player, album je trebao izaći u ponoć, ali svatko tko zna kako Kanye funkcionira je svjestan da se nikako ne drži rokova. Pogotovo sada kada mu pažnju odvlače bivša žena i Pete Davidson.

Kanye se pohvalio kako je od prodaje Stem Playera zaradio 2.2 milijuna dolara u jednom danu, vjerojatno je bio zauzet brojanjem novca pa nije stigao uploadati album.

Fanovi se nadaju da će album biti vani kroz dan, 22. veljače kada je i obećan. Prošli smo ovo previše puta s Kanyeom, gotovo smo sigurni da će album zakasniti još koji dan. A mi ćemo strpljivo sačekati da ga preslušamo drugim kanalima, ne trebamo svjetleće mp3 playere u našim životima.