Mix

Korištenjem ove fraze istaknut ćete se na razgovoru za posao, tvrdi stručnjakinja za karijeru

Razgovor za posao
Razgovor za posao Foto: Canva
Iako su dobar životopis, srodno radno iskustvo i druga poslovna postignuća bitna kako bi pronašli posao iz snova, stručnjakinja za karijere Erin McGoff istaknula je još jednu važan element koji će vam pomoći da se istaknete na razgovoru za posao.

Ova autorica i nagrađivana redateljica radila je s poznatim brendovima i tvrtkama uključujući Google, National Geographic, Meta, Hilton, TikTok, Dell, Amazon, Microsoft, a osnivačica je i medijske tvrtke AdviceWithErin.

U sklopu svog medijskog brenda McGoff daje poslovne i karijerne savjete, a sada je napisala i članak u kojemu ističe jednu frazu za koju smatra da je ključ uspješnog razgovora za posao.

„Ako želite pronaći posao iz snova, morate uvjerljivo artikulirati zašto ste baš vi najbolja osoba za tu ulogu“, napisala je za CNBC make it.

Ističe da je uz vaše kvalifikacije bitno naglasiti i entuzijazam, tj. želju za obavljanjem posla za koji ste se prijaviti, a to ćete izraziti ovom govornom frazom: „Jedna stvar koja me jako uzbuđuje u vezi ovog posla je…“.

Tvrdi da se korištenjem ove fraze činite samopouzdanima, pozitivnima te dokazuje da ste se pripremili za razgovor i istražili vaše buduće radne obveze.

„To pokazuje da ste strastven, znatiželjan i sposoban kandidat koji je iskreno zainteresiran za ono što posao uključuje.“

Naglašavanjem elemenata koji vas vesele u budućem radu djelovat ćete entuzijastično i sposobno.

„Poslodavci žele kandidate koji ne traže samo posao, već žele postati dio tima. Ovaj izraz uspostavlja vezu između vašeg razmišljanja o budućnosti i vaših potencijalnih doprinosa.“
S toga nemojte obraćati pažnju samo na uredan i dobro napisan životopis, već dobro promislite o tome što želite reći tijekom vašeg intervju.