Mix

Kućna teretana koja ti stane u džep i teži 700 grama? Postoji!

pump unitree
pump unitree Foto: Kickstarter
Kada pomisliš na kućnu teretanu, vjerojatno zamišljaš sobni bicikl ili bench uz nekoliko bučica, ako si napredniji vježbač – možda tu upadaju multifunkcionalne “kućne teretane” ili možda čak i kavezi s velikim olimpijskim šipkama.

Zamisli da čitavu kućnu teretanu možeš spakirati u ruksak (ili nešto veći džep), a da teži svega 700 grama?

To su barem obećali tvorci Unitree Pump pametne džepne teretane. Projekt su lansirali na Kickstarteru u nadi da će zaintrigirati umove i tijela javnost – što im je i uspjelo.

Ovaj maleni uređaj možeš koristiti kao spravu za veslanje, kao bučice, kao kablove i još puno toga. Kako je to moguće?

Unitree Pump ima ugrađen motor koji kontrolira količinu otpora, a sve što trebaš je zakačiti ga na vrata, stolicu, gležanje – gdje god želiš.

Uz aplikaciju možeš prilagoditi količinu otpora… E sad tu dolazi onaj malo nespretniji dio – otpor je od 2 kilograma do 20 kilograma pa ne vjerujemo baš da ćeš s Unitreejem rušiti osobne rekorde, ali uz pametno programiranje je moguće dostići željenu estetiku. Poglavito zbog konstantnog otpora – što nije slučaj sa slobodnim utezima.

Ovaj uređaj bi mogao biti idealan korak za velik broj ljudi koji se boje ulaska u svijet fitnessa, a prikladan je i za putovanja kada nemaš pristup svojoj omiljenoj teretani.

Za 160 dolara dobiješ jedan Unitree Pump, a za 300 dobiješ dva – što mislimo da je odličan deal ako će ostvariti sva obećanja te ako je uređaj kvalitetno i čvrsto konstruiran.

Projekt je na Kickstarteru tražio svega pet tisuća dolara (vjerojatno kako bi mogli zadržati sav novac), a nadmašio ga je višestruko. U vrijeme pisanja članka, Unitree je skupio 394 tisuće dolara.