Mix

Kultni film s Keanuom Reevesom dobiva nastavak! Redatelj otkrio da radi na „Constantine 2“

Keanu Reeves u ulozi Constantine kako bježi iz pakla
Keanu Reeves u ulozi Constantine kako bježi iz pakla Foto: YouTubescreenshot/@RottenTomatoesClassicTrailers
Redatelj Francis Lawrence kaže kako se još uvijek radi na filmu „Constantine 2,“, a rekao je kako je „Preuzeo kontrolu“, a na priči radi s Keanuom Reevesom i scenaristom Akivom Goldsmanom.

Prošla su gotovo dva desetljeća od davne 2005. kada je snimljen prvi film Constantine, s Keanuom Reevesom u ulozi duhovnog ratnika. Film je odmah postao kultni klasik i pokrenuo filmsku karijeru redatelja Francisa Lawrencea. Lawrence je sada veliko ime u Hollywoodu, a njegove The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes, stiže u kina u studenom. Njegova želja za snimanjem nastavka svog prvog filma nije nestala sa stečenom popularnosti, a očito je da je nastavak filma Constantine još uvijek u igri.

Lik Constantinea vlasništvo je DC Comicsa, pod žanrovski fokusiranom etiketom Vertigo, a sve što povezuje DC i filmsko platno, trenutno je na čudnom mjestu dok James Gunn i Peter Safran prerađuju franšizu. Iako se činilo da Constantine 2 uzima zamah posljednjih godina, situacija u DC-u koja se stalno mijenja i dalje dovodi u sumnju njegove izglede.

Ipak, nadu smo povratili kada je Lawrencea, tijekom press turneje povezane s nastavkom serijala Igre gladi, GameStop upitao o nastavku Constantinea, a dobili smo prilično optimističan odgovor.

Kako nam prenosi GameStop, redatelj je rekao „Razvoj drugog djela Constantinea zadržao je štrajk pisaca“ i nastavio „Morali smo preskočiti hrpu prepreka kako bismo ponovno preuzeli kontrolu nad likom, jer su drugi ljudi imali kontrolu nad materijalom Vertiga. Mi imamo kontrolu. Keanu, Akiva Goldsman i ja bili smo na sastancima i dogovarali smo ono što smo mislim da će priča biti, i da ima još sastanaka koji se moraju dogoditi, scenarij mora biti napisan, ali stvarno se nadam da ćemo uspjeti raditi Constantine 2, i napraviti njegovu verziju sa stvarnom ocjenom R.“

To baš i nije apsolutno jamstvo ili nešto slično, ali zvuči kao da smo bliže nastavku Constantinea nego što smo ikada bili, što nam daje razlog za nadu. Podsjećamo kako za razliku od većine najvećih imena u stripu, Constantineove pustolovine prvenstveno se vrte oko katolicizma. On se bavi temama iz kršćanske predaje, poput demona i anđela, a s njima se sukobljava poput detektiva napravljenog u noir stilu.