Mix

Legenda se oprostila od prepoznatljive uloge! Ne žali za Marvelom, želi ostaviti ozbiljnije nasljeđe

Drax the Destroyer
Drax the Destroyer Foto: Youtube Screenshot
Dave Bautista, umirovljeni hrvač i glumac publici najpoznatiji kao Drax the Destroyer iz Marvelove serije filmova “Guardians of the Galaxy”, odlučio je pozdraviti se s ulogom koja ga je u Marvel svemiru činila prisutnim skoro 10 godina na sedam različitih projekata, piše Variety.

Čini se da će 2023. godina za Bautistinu glumačku karijeru biti krucijalna. Pohvale za ulogu u Netflixovom hitu – Glass Onion – koji je izašao netom prije kraja 2022. još padaju, a uloga ga je uspješno lansirala prema najvećoj ulozi koju je do sada odigrao.

Radi se o trileru “Knock at the Cabin” M. Night Shyamalana za koji tvrdi da je to daleko najviše što je ikada govorio u filmu jer je imao čitave stranice monologa.

Uz to, ove će se godine u studenom opet pojaviti kao Glossu Rabban Harkonnen u nastavku Dunea redatelja Denisa Villeneuvea. Zadovoljno trljamo ruke!

Bautista je GQ-u izjavio da voli Draxa i da je zahvalan na toj ulozi, ali da je i olakšanje što je napokon gotov s tim jer mu je bilo teško igrati tu ulogu.

“Proces šminkanja me dotukao. Jednostavno ne znam želim li da Drax bude moja ostavština – to je blesava izvedba, a želim raditi dramatičnije stvari”, priznao je glumac.

Svoje trenutne projekte pritom je nazvao “korakom u pravom smjeru” kada se radi o oblikovanju njegove karijere nakon Marvela.

Kako se “Knock at the Cabin” snimao na filmu, što je veoma skupo, i uz to samo jednom kamerom – mjesta za pogreške nije bilo, priča Bautista kojemu je bio pritisak ostvariti savršenu scene iz prve, zapamtiti svoje dijaloge i istodobno zadržati emociju.

Što je – je, čovjek je napokon dobio glumački izazov koji će vještine njegova zanata definitivno staviti u prvi plan… za razliku od fokusa na fizičku prezentaciju i humoristične one-linere u Marvelovim projektima.

“Dune: Part Two” bit će treći film Villeneuvea u kojemu će se pojaviti ovaj bivši hrvač. Osim prvog nastavka Dunea, glumio je i u “Blade Runner 2049”.

“Kada bih mogao biti broj jedan na Denisovoj pozivnoj listi, odradio bih to *ebeno besplatno”, kazao je za GQ.

Smatra da bi tako mogao otkriti koliko dobar kao glumac može postati, jer Villenueve, kaže Bautista, kao redatelj izvlači ono najbolje u njemu, vidi ga u drugačijem svjetlu – i vidi u njemu izvođača kakav i sam želi biti.

Ne želi biti filmska zvijezda. Živi u Tampi i ne vodi glamurozan život.

Jedino do čega mu je stalo jest to da bude bolji glumac. Želi poštovanje svojih vršnjaka i za to mu ne trebaju priznanja.

“Stvar je u iskustvu, u tome da znam da sam nešto postigao”, objasnio je Bautista koji želi postići puno više od onoga što mu je Marvel nudio.

Iako je oduvijek bio ponosan na Draxa, Collideru je 2021. izjavio kako bi stvarno želio da je Marvel više uložio u taj lik jer i on ima svoju zanimljivu pozadinsku priču koju je šteta ne ispričati.

Da je Marvel dublje zašao u Draxov lik, to bi mu kao glumcu dalo više prilike pokazati emocionalnu stranu lika, ispričao je Bautista.

Ako ništa drugo, ne sumnjamo da su mu projekti u kojima ćemo ga ove godine vidjeti donijeli novo i očito veoma željeno iskustvo te se nadamo se da će zahvaljujući njemu nastaviti poboljšavati svoje glumačke vještine.

U svakom slučaju, nikad ga nije loše vidjeti na ekranu, baš naprotiv. Najbolji glumac među bivšim kečerima. Sorry, The Roče!