Mix

Legendarni bubnjar Mötley Crüea Tommy Lee otkrio da je pio do 7 litara votke dnevno

bubnjar rock grupe Motley Crue Tommy Lee s pratnjom Brittany Furlan na crvenom tepihu
bubnjar rock grupe Motley Crue Tommy Lee s pratnjom Brittany Furlan na crvenom tepihu Foto: DFree / Shutterstock.com
Tommy Lee je bubnjar legendarne rock grupe Mötley Crüe, a ludosti i scene koje je grupa napravila za vrijeme svoje karijere obilježene su knjigom i filmom naziva „The Dirt“.

Uz sve svoje poroke, Tommy Lee je na podcastu Billa Mahera, Club Random, priznao da je pio po dva galona votke dnevno. Priznao je kako je tada najdublje potonuo u svojoj borbi s alkoholom.

„Lako se zaljubiti u alkohol, način na koji se osjećaš, način na koji te opušta, a onda odjednom, kao, ‘Jebi ga! Pijem dva galona votke dnevno’ Sada se pokušavaš ubiti“, rekao je u razgovoru i dodao kaku se osjećao da mu jetra „jedva funkcionira“.

Naravno da je posjetio i liječnika i napravio određene pretrage, a ono što je saznao zapravo je najšokantnije u cijeloj priči. Naime, nakon odlaska liječniku, Tommy Lee je šokiran kada su ga obavijestili da nije pretrpio nikakve dugoročne posljedica. Informacija ga je toliko šokirala da je pomislio kako su doktori pomiješali nalaze. „Liječnik je rekao „Dobar si“, a ja sam ga upitao „Jesi li siguran? Daj da vidim! Je li to moje ime na nalazu, ili čitaš nečije rezultate?“ Jer smatram da je to jebeno nemoguće.”, rekao je Tommy Lee.

Glazbenik je 2020. progovorio o svojoj ovisnosti, dodavši da ima povijest s dolazećom i odlazećom ovisnosti o supstancama. „Prolazim kroz te faze u kojima samo želim živjeti drugačiji život i odjebati sva glupa sranja, a onda odlučim da ne želim više tako živjeti“, rekao je bubnjar za Yahoo Entertainment.

Rekao je da je, tijekom završne turneje Mötley Crüea, uglavnom pio „iz dosade“. “Jednostavno bih se probudio i počeo piti natočio bi [čašu] votke i par kapi soka od brusnice ili limunade. Pio sam dva galona, ne pinte, ne litre, nego galone, one boce s velikom ručkom, na dan,”. Zaključio je „Opa, stari, piješ dovoljno da bi mogao umrijeti. I to mi nije bilo dovoljno. Jednostavno sam nekako postao imun na alkohol.”

Tommy Lee, kojemu je sada 61, rekao je da se nakon tog saznanja prijavio u ustanovu za odvikavanje i da je otad trijezan, no s ovisnošću se bori na dnevnoj razini.