Što sluša Quentin?

Legendarni Tarantino otkrio omiljeni soundtrack iz filma! Možete li pogoditi o kojem je riječ?

Redatelj Quentin Tarantino i redateljska klapa sa zvučnikom
Redatelj Quentin Tarantino i redateljska klapa sa zvučnikom Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock
Ovo je favorit poznatog redatelja

Kad je riječ o filmskim pjesmama, ne manjka zapanjujućih izvedbi. Bilo da ste ljubitelj orkestralnih tema koje oduzimaju dah, poput onih iz poznatih filmova ''Ratovi zvijezda'' ili ''Gospodar prstenova'', ili možda filmova preferirate popularnu glazbu, uvijek postoji filmska opcija.

Sam Quentin Tarantino poznat je po zanimljivom korištenju glazbe u svojim filmovima, pri čemu je izbor glazbe često bio odraz njegovog vlastitog ukusa. Redatelj je u intervjuu za Uncut otkrio koji mu je filmski soundtrack najdraži.

Tarantino je u intervjuu odabrao svojih deset najdražih albuma, koje su naravno morali sadržavati filmsku glazbu. Tarantino je na svom popisu odabrao brojne filmske glazbene zapise, ali bio je jedan za koji je jasno rekao da mu je najdraži.

Pitate li tako redatelja filmova ''Kill Bill'' i ''Djang Unchained'', rekao bih vam soundtrack za film Revenge. Triler je snimljen 1990. u režiji Tonyja Scotta, čija su ostala djela ''Top Gun'' i ''Days of Thunder''.

Obožavateljima Tarantinova rada možda je poznato i Scottovo ime, budući da je bio redatelj filma Prava romansa (True Romance), koji je Tarantino napisao. Soundtrack je napisao Jack Nitzsche, a Tarantino tvrdi da ne morate ni pogledati film da biste cijenili glazbu.


Rekao je: “Od svih sundtracka, ovaj je najbolji. To je iz filma Tonyja Scotta, on je režirao True Romance, i glazba je vrlo raskošna i elegantna. Ne morate poznavati film da biste uživali u soundtracku. On funkcionira i sam po sebi.".

Film prati pilota lovca Jaya Cochrana, kojeg glumi Kevin Costner, nakon njegovog umirovljenja iz mornarice. Cochran odlazi u posjet svom prijatelju Tibeyju u Meksiko gdje upoznaje prijateljevu ženu Mirye.
Kako se upoznaju, par pronalazi ljubav, a s obzirom da Miryea nije samo udana, već je njezin muž aktivan u meksičkom kriminalnom podzemlju, to definitivno nije dobra ideja.

Možda je dobio Tarantinove pohvale za soundtrack, ali se film sam po sebi pokazao nepopularnim kod kritičara, što govori i ocjena od samo 30 posto na poznatoj stranici Rotten Tomatoes.