Mix

Ljubitelji ste metala? Ne propustite Valhalla Festival u Močvari ovog vikenda!

valhalla
valhalla Foto: Subsonic Events
Valhalla festival se vraća! Na ovogodišnjem izdanju festivala nastupaju Bombarder, Infernal Tenebra, Po’ Metra Crijeva, Flesh, Sarcasm, Frozen Forest, War-Head, Quasarborn i Porazium!

𝗩𝗔𝗟𝗛𝗔𝗟𝗟𝗔 𝗙𝗘𝗦𝗧𝗜𝗩𝗔𝗟 𝟮𝟬𝟮𝟯. se održava 12. i 13. svibnja u legendarnoj Močvari, a do ulaznica možete u fizičkom obliku u Dirty Old Shopu, a ako ste više digitalni nego analogni — skočite do Dirtyoldempire.com.

Cijena festivalske ulaznice je 15 eura, a dnevne ulaznice će biti moguće kupiti na ulazu u klub po cijeni od 10 eura.

valhalla Valhalla festival 2023 satnica Foto: Subsonic Events

Što vas sve očekuje na Valhalla festivalu? Pogledajte ispod!

𝗕𝗢𝗠𝗕𝗔𝗥𝗗𝗘𝗥 (speed/thrash metal, Srbija)

Legendarni ex-yu metal bend osnovan je sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Svoj kultni status izgradili su kao jedan od prvih bendova tvrđeg metal zvuka na ovim prostorima te zadobili fanove širom svijeta. Bend je fokusiran oko veterana Neše Kovačevića, njegove iznimne energije i autentičnosti njegovog vokala. U posljednjih nekoliko godina koncertno su aktivniji nego ikada prije te trenutno završavaju svoj osmi studijski album pod okriljem izdavačke kuće Grom records.

𝗜𝗡𝗙𝗘𝗥𝗡𝗔𝗟 𝗧𝗘𝗡𝗘𝗕𝗥𝗔 (death metal, Pula)

Jedan od najdugovječnijih hrvatskih metal bandova iza sebe ima pet studijskih albuma i nebrojeno puno koncerata. Novi album Origins of Hate donosi devet novih pjesama koje nikoga neće ostaviti ravnodušnima. Mix i master za album potpisuje Jens Bogren (Fascination Street Studios), a artwork Gustavo Sazes. Sirovu i beskompromisnu snagu svojih nastupa uživo dokazali su mnogo puta, dijeleći pozornicu s velikanima kao što su Testament, Hypocrisy, Rotting Christ, Suffocation, Six Feet Under… No gimmick, samo pravi provjereni death metal!

𝐏𝐎’ 𝐌𝐄𝐓𝐑𝐀 𝐂𝐑𝐈𝐉𝐄𝐕𝐀 (ča metal, Kastav)

Ovaj šesteročlani ča metal bend inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu radi pod utjecajem istarske ljestvice i metala. Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare i bubnjeve, dominiraju sopile – tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje „na tanko i debelo” dio zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine. U svojih 20 godina postojanja objavili su tri albuma, a u pripremi je i novi studijski album pod nazivom Boškarin IV na kojem se nalaze hitovi Čižićka Rapsodija i Prokjeti Pust.

𝗙𝗟𝗘𝗦𝗛 (heavy metal, Zagreb)

Uska koža, teški metal, krvavi riffovi, bestijalno zavijanje, sve to sinonim je za ovaj heavy metal trio iz Hrvatske koji će vas natjerati da poludite! Od 2004. godine zagrebački Flesh brani metalnu vjeru. Nastupali su na kultnom festivalu Metaldays, imali su priliku nastupiti kao support bend power metalcima Powerwolf, a nisu zaobišli ni Dark O Metal Fest u Rijeci. Ovoga ljeta spremaju mnoge nastupe na festivalima u regiji. Novinari o njima pišu da su dokaz da heavy metal i dalje živi na našim prostorima.

𝗦𝗔𝗥𝗖𝗔𝗦𝗠 (thrash metal, Slovenija)

Ex-yu metal veterane Sarcasm osnovali su Aleš Blaznik i Sandi Dolinar 1987. godine. Bend je odmah počeo stvarati autorsku glazbu te nakon dva demo albuma, 1989. objavljuju debitantski album Crematory. Album je naišao na fenomenalan odjek te su početkom 90-ih uslijedili koncerti diljem regije. Nastupali su sa mnogim bendovima kao što su Motörhead, Slayer, Sepultura, Holy Moses, Kreator… Objavili su 7 studijskih albuma te su ostali vjerni svom originalnom metal zvuku. Kultni slovenski metal bend Sarcasm po prvi puta stiže na Valhalla festival.

𝗙𝗥𝗢𝗭𝗘𝗡 𝗙𝗢𝗥𝗘𝗦𝗧 (black metal, Zagreb)

Iz sveobuhvatne tame i uz onostranu distorziju vraća se Frozen Forest, slaveći mudre drogirane bogove na energiji koja teče tokom suprotnim dominantnoj glazbenoj ideologiji. Gitara je buktinja. Trigger nije opcija. Bas je dubina. Izađite iz sjene Krista u prostranstva i vrtoglavice beskonačnih svijetova i strasti. Nebeski Otac nije njihov spasitelj. Isus Krist nije njihov bog. Frozen Forest spašava svijet! Provirite kroz paklenu luknju u bludilištu Močvare i otkrijte tko je sklopio pakt s Đavlom.

𝗪𝗔𝗥-𝗛𝗘𝗔𝗗 (thrash/death metal, Osijek)

Ovi metal velikani osnovani su 2002. godine u Osijeku. Službeni debi album …Still no signs of Armageddon objavili su 2011. godine za Denim and Leather Records. 2014. godine izlazi album Imperium Mundi, a 2019. godine i njihov posljednji studijski album Monuments of Fallacy na kojem gostuju članovi bendova Tankard, Jenner, Darkness, Evil Invaders i Loudblast. Nastupali su sa mnogim bendovima kao što su Devastation, Warbringer, Tankard, Vulcano, Nervosa, Nifelheim itd. Nakon pandemijskog zatišja, War-Head se vraća live izvedbama!

𝗤𝗨𝗔𝗦𝗔𝗥𝗕𝗢𝗥𝗡 (technical death metal, Srbija)

Quasarborn je osnovan 2016. godine u Beogradu. Žanrovski je zvuk benda ukorijenjen u thrash metal zvuku, ali je pritom izuzetno prošaran utjecajima iz drugih metal i rock podžanrova. 2018. godine objavili su prvijenac The Odyssey to Room 101. 2020. godine izlazi njihov drugi studijski album, A Pill Hard to Swallow, u kojem se vidi sva žanrovska raznolikost benda. Singlom Ne možeš imati sve najavili su novi album na materinjem jeziku. Nastupali su na mnogim festivalima te imali dvije europske turneje, a sada premijerno stižu na Valhalla festival!

𝗣𝗢𝗥𝗔𝗭𝗜𝗨𝗠 (death metal, Zagreb)

Ovaj zagrebački death metal bend osnovan je 2018. godine. Svoj album prvijenac pod nazivom Bigger the Care – Bigger the Hate objavili su 2022. godine. Članovi benda su stari znalci hrvatske metal scene koji su već otprije poznati publici po sudjelovanju u bendovima Machine Insufficiency, Inciter, Narednik Lobanja i Vod Smrti, Mass Hypnosis, Decomposing Entity, Muka, Usud, Ashes of Eternity, Stribog, Avicularia, Melkor itd. Njihov zvuk je bezobrazan i prljav, a taj stil će prenijeti i na svoj drugi album Halls of Black Tar, čije je snimanje uskoro u planu.

Ako trebate i želite više informacija, zapratite službeni FB event.

PR