SLATKO I SLANO

Naša gastrozvijezda pravi je fan Eurosonga – donosi TOP tri recepta za subotnje navijanje

Maja Jalšovec i ideje za praćenje Eurosonga
Maja Jalšovec i ideje za praćenje Eurosonga Foto: Maja Jalšovec/Instagram/Canva
Jeste li tim slatko ili slano?

Bilo da se odlučite na zajedničko gledanje Eurosonga ili planirate privatno okupljanje s prijateljima, donosimo savjete Maje Jalšovec, stručnjakinje za party jelovnik, ali i Eurosong.

Bivša natjecateljica MasterChefa Eurosong prati od malih nogu. Na Instagram priči tijekom polufinalne emisije svojim je pratiteljima dala do znanja koliki je stručnjak za Eurosong, stoga smo ju odlučili pitati kako teku pripreme za finale.

Kako se pripremaš za veliko finale Eurosonga?
Izvješena je hrvatska zastava, imamo outfit – svi ćemo se obući kao Baby Lasagna.

\\folder\vezani_članak Mačak Čarli Meow! Još jedan mačor pridružio se klubu obožavatelja Baby Lasagne, pogledajte samo tog metalca!

Kako se pripremaš za gledanje?
Finale gledam kod prijateljice. Neće bit lazanje, svi su ih napravili previše puta zadnjih 2-3 mjeseca otkad traje ova histerija. Prijateljica će raditi pulled pork, a ja ću napraviti neki kolač.


Imaš li osim Baby Lasagne drugog favorita?
Jako mi se sviđaju Francuska i Nizozemska. Francuska ima izvrstan vokal, još od Dore mi je fantastičan i drago mi je da je ponovio ovo kad se odmakne od mikrofona.

\\folder\vezani_članak Joost Klein pri izvedbi pjesme Europapa na Eurosongu 2024 i Dalibor Petko Europapa Zarazio nas je Europapa! Urnebesnim videom istaknuo ono što nam se svima dogodilo

Možeš li izdvojiti svoj najdražeg hrvatskog predstavnika na Eurosongu do sad?
Dok sam bila mala mi je bila jako draga Danijela i Maja Blagdan. Kad sam bila tinejdžerka, mi je bila Severina i za nju sam prvi puta u životu glasala na Dori. Nakon toga desetak godina nitko poseban, možda Let 3 prošle godine. Jako sam navijala za sirotog Damira Kedžu koji nikada nije dočekao svoj Eurosong. Eto, život nije uvijek pravedan ☹.

Preferiraš li finger food tijekom ovakvih „događaja“ ili neki jači obrok u kombinaciji s desertom?
Naravno, finger food. Treba se i navijati, mislim da bi vilica, noževi i tanjuri samo smetali tako da je najbolje uzimati jednostavno samo sa stola prstima i istovremeno navijati.


Znaš li neki švedski recept ili ako si probala možda neko tradicionalno jelo iz Švedske, što misliš o njihovoj kuhinji?
Radila sam prošle godine švedske krafne u 2. mjesecu i izvanredne su. Stvarno su me iznenadile, mislila sam da će biti suhe, ali punjenje od badema je fantastično i još ide šlag gore.

 

 

Što misliš o švedskoj kuhinji?

O švedskoj kuhinji ne znam ništa više od onog što jedem u IKEA-i, a to su švedske okruglice i spomenute švedske krafne i to sve mi je fino. Ako me život ikada odvede u Švedsku, voljna sam probati i njihova druga tradicionalna jela jer zasad mi se sve sviđa.

\\folder\vezani_članak Hrana i gastronomija Kviz Riješi ovaj gastronomski kviz i pokaži da si iskusni poznavatelj svijeta kuhinje! Pokaži da o hrani znaš nešto više od pojesti
\\folder\vezani_članak Hrvatski predstavnici na Eurosongu Samo za prave fanove Poredajte hrvatske predstavnike Eurosonga i pokažite da ste pravi obožavatelj