Mix

„Mala Sirena” doplivala do vrha kino-blagajni, a Super Mario i dalje ruši rekorde

Little Mermaid naslovna mala sirena film
Little Mermaid naslovna mala sirena film Foto: Youtube Screenshot
Ovo je već treći put ovog mjeseca da je skupi nastavak/remake poznate franšize zasjeo na tron američkog box officea. Nakon Čuvara galaksije 3, a zatim i Fast X, Mala Sirena je pjevala cijelim putem prema vrhu!

Disneyjev igrani remake animiranog hita je zaradio 95.5 milijuna dolara u tri dana, a predviđa se zarada od 118 milijuna za četiri dana produženog vikenda.

Kada je tek objavljeno tko će tumačiti ulogu malene sirene Ariel, dio Interneta je očekivano podivljao. Ulogu je dobila Halle Bailey čija boja kože odskače od boje kože animirane Ariel iz 1989. godine, ali to nije spriječilo gledatelje da pohrle u kina.

Film je uglavnom dobio pozitivne ocjene i smatra se jednim od boljih Disneyjevih igranih remakeova, ali to i dalje ne znači da je u pitanju vrhunski film.

Indiewire piše kako će ovo biti ljeto skupih i poznatih filmova, a to se već može naslutiti prema ovotjednom poretku na američkim kino-blagajnama.

Na prvom mjestu je već spomenuta Mala Sirena sa zaradom od 95.5 milijuna dolara u tri dana, na drugo mjesto je pao Fast X sa zaradom od 23 milijuna dolara, a na trećem mjestu su Čuvari galaksije 3 sa još uvijek pristojnom zaradom od 20 milijuna dolara. Time su još jednom dokazali da nas superjunački filmovi nisu smorili, samo da smo dosad već neko vrijeme dobivali loše superjunačke filmove.

Na četvrtom mjestu zarade u američkim kinima se sigurno smjestio The Super Mario Bros. Movie sa novih 6.3 milijuna dolara koji se neprestano uzdiže na globalnom box officeu. Ako je vjerovati Collideru (a nemamo razloga sumnjati), animirani film se sve više približava nevjerojatnoj globalnoj zaradi od 1.3 milijarde dolara.

Trenutno stoji na 1.276 milijardi, što neće dugo ostati slučaj.

Kralja box officea za nadolazeći vikend znamo već sada — Spider-Man: Across the Spider-Verse stiže u kina ovaj tjedan!