Mix

Mama otkriva da djeci piše zadaću kako ne bi bila pod stresom! Ljudi ju nazivaju majkom iz snova

list domaće zadaće s rukom koja piše
list domaće zadaće s rukom koja piše Foto: unsplash.com
Mama je otkrila da umjesto djece piše domaću zadaću jer ne želi da budu „pod previše stresa“. TikTokerica Lottie Weaver nedavno je objavila video pod naslovom „Kontroverzne stvari koje radimo kao roditelji“. Objasnila je neke od stvari poput odgajanja svoje djece kao religiozne i normaliziranje javnog pokazivanja ljubavi sa svojim mužem u njihovom kućanstvu.
@lottie..weaver I swear the list goes on and on 😂😂 #controversalparenting #momlife #momsofTikTok #viral #girlmom #girlmom #toddlermom #lifestyle #momtok #dayinmylife #momof3 #fyp #blondehair #hair ♬ original sound – ✨Lottie✨

Najzanimljivije nam je kad je majka otkrila da ona također radi više od toga da „samo pomaže“ svojim kćerima oko zadaće iz matematike. TikTok mama je rekla „Znam da svaki roditelj voli pomoći, ali ako su moja djeca zauzeta, ili smo u žurbi, ili bilo što, ja ću to učiniti. Zato što ih neću tjerati da se opterećuju oko četiri matematička zadatka za koja nemaju vremena ili što već.“.

Nastavila je „Učinit ću to! Jebi ga! Mislim, možda nije u redu, ali pomoći ću.“. Majka je dodala kako su njezinoj djeci, osim vremenskog pritiska, neki zadaci jednostavno preteški „Ja radim većinu njihovih zadataka umjesto njih jer neke od tih projekata koje učitelji daju… pa imaju samo sedam godina.“, zaključila je.

Video, pogledan gotovo 350.000 puta, natjerao je mnoge roditelje da priznaju da pružaju i više od pomoći kada je u pitanju domaća zadaća. Jedna je osoba napisala “Tako mi je drago što nisam jedina koja svojoj djeci piše zadaću kada imaju druge obaveze lol.”, a isto mišljenje su podijelili i drugi. Mnogi su pohvalili mamu za njezin pristup odgoju djece, a jedna je osoba napisala „Ti si tako nevjerojatan roditelj. Sanjam biti kao ti kad postanem mama.”.

Izgleda kako većina roditelja piše zadaću svojoj djeci, no isto tako se čini kako sam u manjini jer, koliko god zanemario školske zadatke, mama mi nikada nije napisala zadaću ili napravila neki projekt umjesto mene. Samostalno rješavanje školskih zadataka djecu uči odgovornosti, no imaju li oni smisla kod djece mlađeg uzrasta, koji su većinu vremena u školi ili vrtiću.