Mix

McDonald's platio svoj najskuplji Nugget! Djevojčici morali platiti 800.000 dolara

Pileći medaljoni, nuggets, s kečapom
Pileći medaljoni, nuggets, s kečapom Foto: Photo by Food Photographer on Unsplash
Osmogodišnja djevojčica koja se teško opekla vrućim pilećim medaljonom dobila je 800.000 dolara odštete.

CBS News izvještava da je 2019., kada je djevojčica imala četiri godine, njezina majka odvela žrtvu i njezinog brata u McDonald’s kako bi kupili Happy Meal. Kad se majka djevojčice udaljila od prozora za preuzimanje hrane, jedan od nuggetsa pao je djevojčici na nogu i opekao je.

Obitelj prvotno je tražila 15 milijuna dolara odštete prenosi nam Complex, a nadodaje kako je porota u srijedu vijećala manje od dva sata prije nego što je izrekla svoju presudu. Presuda glasi: „McDonald’s USA i njegov franšizni operater, Upchurch Foods, platit će obitelji 400.000 dolara odštete za posljednje četiri godine i 400.000 dolara za budućnost.“.


Majka je kao svjedok rekla da njena kćer, koja sada ima 8 godina, ima ožiljak na unutarnjoj strani bedra koji naziva svojim „nuggetom“ i da je fiksirana na njegovo uklanjanje.

Odvjetnici McDonald’sa tvrdili su da je djetetova nelagoda prestala kada je rana zacijelila, za što su rekli da je trebalo oko tri tjedna. Tvrdili su da je djevojčina majka ta koja ima problem s ožiljkom i rekli su porotnicima da bi 156.000 dolara trebalo pokriti, prošlu i buduću, štetu.

Slučaj budi sjećanja na svojevrsnu urbanu legendu o tužbama o McDonald’su. Točnije, na tužbu iz 90ih, koja je postala predmet sprdnje, iako su je i porota i sudac smatrali ozbiljno.

Nakon što se 1992. Stella Liebeck, opekla vrućom kavom iz McDonald’sa i za to zaslužila 480 tisuća dolara. Nesreća joj se dogodila dok je čašu pokušavala pridržati nogama prilikom skidanja poklopca kako bi dodala mlijeko. Kava joj se prolila u krilo, opekavši joj noge, prepone i stražnjicu, prilikom čega je zadobila opekline trećeg stupnja i provela više od tjedan dana u bolnici.