Mix

Milijun dolara doslovno mu je palo s neba! Čovjek se obogatio nakon što mu je u vrt pao meteor

Zvjezdano nebo s meteorima
Zvjezdano nebo s meteorima Foto: unsplash.com
Sumnjam da bilo tko očekuje da mu se meteor sruši u dom, a još je manja vjerojatnost da je to nešto pozitivno. Potencijalno razaranje i šteta koju može učiniti vašem domu, stvarno nije ugodno iskustvo.

To ipak nije bio slučaj kod ovog čovjeka, koji je postao milijunaš nakon što je meteor vrijedan 1,8 milijuna dolara pao na krov njegove kuće u Indoneziji. Nakon što se svemirska stijena srušila na dom Josue Hutagalunga u Kolangu, Sjeverna Sumatra, otkriveno je da je težila 2,1 kg i da je stara oko 4,5 milijardi godina, prenosi nam UNILad.

Kako nam prenosi UNILad, meteor je klasificiran kao CM1/2 carbonaceous Chondrite, što je rijetka vrsta, koja ga čini izuzetno vrijednim. Kao rezultat toga, Josua je navodno, u zamjenu za meteor, dobio protuvrijednost plaće za 30 godina.

Njegovu izjavu u lokalnim medijima 2020., prenosi nam UNILad, a rekao je „Kada sam ga podigao, kamen je još bio topao i unio sam ga u kuću. Udarac je bio toliko glasan da su se i dijelovi kuće tresli, a nakon istrage je primijetio rupu u limenom krovu kuće. Rekao je da je u trenutku pada meteora, radio na lijesu pored ulice ispred svoje kuće, kada je čuo buku od koje mu se kuća zatresla. „Bilo je kao da je stablo palo na nas“, rekao je.

Novac je Josua uložio u gradnju crkve u svojoj lokalnoj zajednici, a istovremeno si je osigurao ugodnu ranu mirovinu. Josua je dio stijene prodao američkom stručnjaku za meteorite Jaredu Collinu, koji je prilikom kupnje, kako nam prenosi UNILad, rekao “Bilo je to usred pandemije i iskreno, bilo je dvoumljenja između toga da li ću kupiti kamen za sebe ili na njemu raditi sa znanstvenicima i kolekcionarima u SAD-u. Ponio sam novaca koliko sam mogao skupiti i otišao pronaći Josuu, koji se pokazao lukavim pregovaračem.“.