Mix

Mladić iz poznate obitelji nestao! Njegova posljednja fotografija je s plemenom kanibala. Možda je ovo objašnjenje

rockefeller
rockefeller Foto: Reddit Screenshot
Majka bi mi u djetinjstvu znala reći “nisam ti ja rokfeler” kada nešto ne bih mogao dobiti u trgovini. Nisam znao što to znači, ali sam znao da sad nije prilika za kupnju neograničene količine slatkiša ili igračaka. Tek kasnije su stvari sjele na svoje mjesto kada sam kroz odrastanje došao u doticaj s Rockefellerom – kroz film Sam u kući 2 (onaj kad je u New Yorku), kasnije i kroz Wikipediju te ostale izvore.

Michael Rockefeller je član te obitelji s teškim i prepoznatljivim prezimenom, sin guvernera New Yorka Nelsona Rockefellera i unuk onog najpoznatijeg i najbogatijeg – Johna D. Rockefellera.

U 23. godini života je posjetio Novu Gvineju i u svega par mjeseci je od obrijanog studenta postao bradati fotograf, a posljednja fotografija na kojoj se pojavljuje je ona s ratničkim plemenom koji su se ritualno borili, a jeli su i ljude. Prilikom putovanja brodom, valovi su ga izbacili iz broda. Pokušao je otplivati do obale. Pretpostavlja se da se utopio.

Pojavili su se i neki drugi scenariji vezani uz njegov nestanak. Da su ga pojeli morski psi. Da su ga oteli. Da su ga pojela lokalna plemena kanibala s kojima se i fotografirao ranije.

Fascinantno nagađenje možete pogledati u videu ispod.

Možda je stvarno odlučio pobjeći od pritiska slave i novca.

Ako vas više zanima o Michaelu Rockefelleru i njegovom nestanku – Smithsonian Magazine ima vrhunski članak koji govori o mladom Rockefelleru, ali i fascinantnim plemenima u Novoj Gvineji.