Mix

MrBeast i Amazone Prime u pregovorima: najpoznatiji youtuber možda će voditi natjecateljski reality show

MrBeast i Amazone Prime video
MrBeast i Amazone Prime video Foto: Shutterstock/Kathy Hutchins/Diego Thomazini
MrBeast, najpopularniji youtuber i poduzetnik navodno je u pregovorima s poznatim streaming servisom.

Amazone Prime Video ugrabio je priliku te je u pregovorima s najpraćenijim kreatorom na YouTubeu, Jimmyjem Donaldsonom, tj. MrBeastom, prenosi Puck čiji izvori procjenjuju vrijednost potencijalnog ugovora na 100 milijuna dolara.

Jimmy je tijekom godina akumulirao preko 233 milijuna pretplatnika na svom glavnom YouTube kanala.

Poznat je po svojim produkcijski zahtjevnim (i skupim) uradcima koji su najčešće natjecateljskog duha, što ovakvu potencijalnu suradnju čini vrlo logičnom.

Variety je potvrdio da se progovori između poznatog kreatora i ovog streaming servisa bliže kraju, a rezultat bi mogao biti natjecateljski reality show.

Emisiju čiji detalji, naslov i premisa nisu poznati navodno će voditi MrBeast.

Suradnja između Amazone Prime Videa i ovog youtubera, ako se doista ostvari, mogla bi rezultirati rekordnim pregledima i zaradom za obje strane.

Uspjeh ove moguće kolaboracije potvrđuju i brojke koje youtuber postiže na svom glavnom kanalu.

Njegov najgledaniji videozapis, natjecateljski izazov inspiriran Netflixovom serijom „Squid Game“ tijekom kojega je pobjednik osvojio nagradu od 456 000 dolara, pogledan je više od 564 milijuna puta. Zbrojem svih pregledanih videozapisa dolazi do vrtoglave brojke od ukupno 41,8 milijardi pregleda na glavnom Youtube kanalu.

Iako je većinski obožavan kreator, u zadnjih nekoliko godina susreće se s brojnim kritikama korisnika društvenih mreža. Sve više korisnika ne slaže se s njegovim natjecateljskim izazovima te tvrde da iskorištava lošu ekonomsku situaciju natjecatelja koji prolaze teške i zamorne zadatke kako bi osvojili nagradu.