Mix

Na Netflix dolazi serija koja će vas natjerati da povjerujete u izvanzemaljce, a iza svega stoji Steven Spielberg

izvanzemaljci u autu s kapuljačama na glavi
izvanzemaljci u autu s kapuljačama na glavi Foto: unsplash.com
Netflix je spreman emitirati novu seriju jednog od najpoznatijih holivudskih redatelja, a seriju potpisuje produkcijska tvrtka, Stevena Spielberga, Amblin Television. Serija se bavi stvarnim pričama o susretima s izvanzemaljcima, te doživljajima sudionika iz prve ruke, prenosi nam Deadline.

Legendarni filmski redatelj uvijek se iznova vraćao znanstveno-fantastičnom, s kultnim igranim filmovima koji su ne samo oblikovali kinematografiju, već su zauvijek utjecali na popularnu kulturu, a njegov novi projekt Encounters koji će, na Netflixu, biti objavljen 27. rujna, bit će njegov posljednji pokušaj da vas natjera da povjerujete.

Svaka epizoda priča jednu priču: čudna svjetla na nebu iznad malog grada u Texasu, podvodne svemirske letjelice koje opsjedaju obalno selo u Walesu, susret vanzemaljaca sa djecom u Zimbabveu i neljudska inteligencija koja je navodno ometala rad nuklearne elektrane u Japanu.

Nova dokumentarna serija dolazi u zanimljivo vrijeme. Vlada SAD-a praktički je potvrdila postojanje onoga što se sada naziva neidentificiranim zračnim fenomenom, ili UAP-ovima, nakon što su tri zviždača, bivši obavještajni časnik i dva bivša borbena pilota, svjedočili pred Kongresom o izvanzemaljskim susretima tijekom svoje vojne karijere.

David Grusch, bivši obavještajni časnik koji je služio u Zračnim snagama i Nacionalnoj geoprostorno-obavještajnoj agenciji, rekao je da je bio obaviješten o „višedesetljetnom programu pronalaženja i obrnutog inženjeringa nakon pada UAP-a“ i da su u letjelici pronađeni „biološki“ „ne-ljudski“ ostatci.