Mix

Najbolji prijenosni projektor za svaku prostoriju. I dvorište. I krov. Gdje god želiš

XGIMI
XGIMI Xgimi
\\folder\galerija Galerija XGIMI XGIMI Foto: Xgimi XGIMI MOGOPRO SVUDA XGIMI MOGOPRO SVUDA Foto: Folder.hr XGIMI MOGO PRO XGIMI MOGO PRO Foto: Folder.hr +0 XGIMI MOGO PRO STRAŽNJA STRANA Galerija
Danas je moguće pronaći brdo prijenosnih projektora za smiješne iznose, ali su to projektori upitne kvalitete, sumnjivih specifikacija i tužnog roka trajanja. Najprodavaniji projektor na AliExpressu košta svega četrdesetak dolara. Takvi projektori mogu poslužiti kao igračke djeci, ali za ozbiljno gledanje filmova ćeš morati potražiti nešto drugo. Pronašli smo to “nešto drugo”.Njegovo ime je Xgimi MoGo Pro, a ozbiljno nam je zapeo za oko kao kandidat za titulu najboljeg prijenosnog projektora!Ovaj projektor nudi gotovo sve što trebaš od prijenosnog projektora. FullHD rezolucija, dobar kontrast i detalji na slici, lagano podešavanje i ugrađena baterija koja uz najzahtjevnije postavke može izdržati dva sata na jednom punjenju. Ugrađen je i Android TV s Chromecastom i Google Assistantom tako da stvano imaš sve što trebaš. Jedini problem je što zasad ne podržava Netflix aplikaciju, ali nju možeš “castati” preko Chromecast protokola. Ako pak želiš spojiti nešto s HDMI-jem i USB-om, možeš, ali su ti konektori prisutni za svaki slučaj. Danas svi streamamo. Ugrađeni zvučnik je dobre kvalitete, hvale se da je prvi projektor s ugrađenim Harman/Kardon zvučnicima, ali ime proizvođača ne mora ništa značiti no recenzije kažu da je kvalitetan. Možeš projektor koristiti i kao bluetooth zvučnik.

Težak je svega jedan kilogram – što je predivno i idealno za nadolazeće ljepše vrijeme.Cijena mu nije nevjerojatno visoka, kreće se između 4 i 5 tisuća kuna – u rangu prosječnog LED televizora, samo imaj na umu… Televizor ti za tu cijenu daje 4k rezoluciju dok projektor daje samo FullHD. K tome – za projektor treba više prostora nego za TV te podloga na koju ćeš projicirati sliku. Ali opet… Koliko bi novca trebalo izdvojiti za dijagonalu slike od 2.5 metara?

Znamo da je projektor potpuno druga priča i ugođaj, impresionirat ćeš svakog tko ti dođe u goste. A možeš ga ponijeti gdje god ideš kako bi svugdje uživao u velikoj i vrhunskoj slici.