Savjeti s puno iskustva

Najstariji čovjek na svijetu ima 111, a ovo su njegovi savjeti za dug i sretan život

Najstariji čovjek na svijetu John Tinniswood
Najstariji čovjek na svijetu John Tinniswood Foto: Guinnessworldrecords/Youtube
Nema iskusnijeg čovjeka od njega

John Tinniswood nedavno je postao najstariji čovjek na svijetu sa 111 godina. Tinniswood je podijelio nekoliko životnih savjeta za mlađe. To uključuje imati širok pogled na svijet, u svemu biti umjeren i uvijek se truditi biti najbolji što možete.

U Ujedinjenom Kraljevstvu 1912. sufražetkinje su uništavale poštanske sandučiće kako bi dobile pravo glasa, a Titanic je bio registriran u lučkom gradu Liverpoolu prije svog prvog i posljednjeg putovanja.
U Liverpoolu je 1912. također registrirano rođenje Johna Tinniswooda, koji je upravo postao najstariji muškarac na svijetu.
Tinniswood, koji živi u Southportu u Velikoj Britaniji, rođen je 26. kolovoza 1912. godine, što ga čini starim 111 godina i 226 dana.

 

Guinnessova knjiga rekorda proglasila ga je najstarijim čovjekom na svijetu ranije ovog mjeseca, nakon što je nositelj titule Juan Vicente Pérez iz Venezuele preminuo u dobi od 114 godina i 311 dana.

Tinniswood je također najstariji preživjeli veteran Drugog svjetskog rata na svijetu. Služio je u ulozi administratora za Pay Corps britanske vojske, zatim je radio kao administrator i računovođa u pošti Ujedinjenog Kraljevstva, kao i za Shell i BP prije nego što je otišao u mirovinu 1972.

Jedna od Johnovih najljepših uspomena je vjenčanje s njegovom suprugom Blodwen 1942., i rođenje njihove kćeri Susan. Par je proveo 44 sretne godine zajedno prije nego što je Blodwen preminula 1986. John sada ima četvero unučadi i troje praunučadi. Osoblje u njegovoj stambenoj kući opisuje Tinniswood kao "velikog brbljavca", prenosi nam Guinnessova knjiga rekorda.

\\folder\vezani_članak Tami Manis žena s najduljom fudbalerkom na svijetu sjedi na motoru i daje intervju Viralno Matovilka s juga SAD-a upletena u Guinnessovu knjigu rekorda! Pogledajte najdužu fudbalerku na svijetu

Čak i sa 111 godina, pokretan je i neovisan, sam upravlja svojim financijama i ustaje iz kreveta bez pomoći. Tinniswood je neumoran svojom novom titulom, govoreći Guinnessovoj knjizi rekorda da mi "uopće ne predstavlja nikakvu razliku. Prihvaćam je onakvu kakva jest.".

Tinniswood ima nekoliko životnih savjeta za mlade

Tinniswoodov najveći savjet za ljude koji žele živjeti dugo kao on jest da sve čine umjereno. Ne pridržava se posebne dijete, a Guinnessovoj knjizi rekorda rekao je "Jedem ono što mi daju, kao i svi ostali", osim ribe i pomfrita, britanskog klasika, za večeru svakog petka.

\\folder\vezani_članak Antonio Romero Monteiro i njegova kolekcija videoigara Kod njega se igraju sve igrice Čovjek s najvećom kolekcijom videoigara otkriva šokantan iznos njezine vrijednosti

Ne puši i rijetko pije alkohol, dvije navike koje su odlične za dugovječnost. Također je naglasio da se ne treba baviti samo jednom stvari ili je moguće završiti u rutini, ali bez obzira što radite, "uvijek to radite najbolje što možete, bilo da nešto učite ili nekoga podučavate", rekao je Guinnessovoj knjizi rekorda. "Daj sve od sebe. Inače se ne isplati ni zamarati.".

Ovo je odjek istraživanja koja povezuju pozitivan način razmišljanja i osjećaj svrhe s dugovječnošću.

U konačnici Tinniswoodov misli da je svoje stare godine dočekao uglavnom "čistom srećom". "Ili živite dugo ili živite kratko, a tu ne možete puno učiniti", rekao je.