Mix

Najveća premijera godine: The Batman zaradio 128 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja

The Batman Catwoman Izvor Youtube
The Batman Catwoman Izvor Youtube Foto: Youtube Screenshot
Znali smo kako će izgledati vikend u kojem novi Batman slijeće u kina. The Batman je počistio konkurenciju te je zasjeo na prvo mjesto sjevernoameričkog box officea sa zaradom od 128.5 milijuna dolara. Tim pothvatom je postao najunosniji film u premijernom vikendu ove godine.

Bez obzira na neslaganja publike oko castinga (koji je jedan od najboljih u posljednje vrijeme kada je DC u pitanju), Batman će uvijek biti mamac za publiku – što se još jednom dokazalo iako koronavirus još uvijek prijeti pa se ljudi nisu u punim brojkama vratili u kina. Jedini film koji je u pandemiji zaradio više od The Batmana je Spider-Man: No Way Home čija je zarada stala na 260 milijuna dolara – ali to je bilo u predblagdansko vrijeme u prosincu, tradicionalno najunosniji dio godine.

Cijena Batmanove produkcije je navodno iznosila oko 200 milijuna dolara, ali je film već vratio to ulaganje kada uzmemo u obzir i međunarodnu zaradu. Ukupna globalna zarada The Batmana u prvom tjednu prikazivanja iznosi 248.5 milijuna dolara, a producenti i fanovi zadovoljno trljaju ruke jer to znači i potencijalni nastavak.

Na drugom mjestu se našao Uncharted s novih 11 milijuna dolara. Film je već tri tjedna u kinima, a globalna zarada iznosi 271.6 milijuna dolara.

Na trećem mjestu je Dog s Channingom Tatumom. Film je zaradio 6 milijuna dolara u trećem vikendu prikazivanja i čini nam se da je polako na odlasku vrha liste.

Spider-Man: No Way Home se još uvijek čvrsto drži u top 5 iako je premijeru doživio prije tri mjeseca. Proteklog vikenda je zaradio 4.4 milijuna dolara na američkim blagajnama što je bilo dovoljno za četvrto mjesto. Globalna zarada mu je 1.87 MILIJARDI dolara. Divota.

Vikend je daleko, ali The Batman će dominirati i dalje.