Mix

Najveći kruzer na svijetu započeo svoje putovanje. Pet puta je veći od Titanica, ima park i klizalište!

Wonder of the Seas 8
Wonder of the Seas 8 Royal Carribean
\\folder\galerija Galerija Wonder of the Seas 8 Wonder of the Seas 8 Foto: Royal Carribean Wonder of the Seas 1 Wonder of the Seas 1 Foto: Folder.hr Wonder of the Seas 2 Wonder of the Seas 2 Foto: Folder.hr +5 Wonder of the Seas 3 Galerija
Titanic će zauvijek opstati u kolektivnoj svijesti kao sinonim za najveći putnički brod svih vremena iako smo nakon njega dobili neke poprilično velike brodove. I prije Cameronovog filma je to bio slučaj, ali su Rose i Jack samo zacementirali Titanicov status.

Kruzer imenovan Wonder of the Seas je pet puta veći od Titanica i uputio se na svoje prvo putovanje. U petak je otplovio iz Fort Lauderdalea na Floridi, a krenuo je prema Karibima.

Brod je dugačak 362 metra. Bruto tonaže (gross tonnage ili GT) je mjera ukupnog unutarnjeg obujma broda koja se ne izražava u tonama i ne treba se pomiješati s težinom. Wonder of the Seas ima bruto tonaže od 236 tisuća te je time pet puta veći od Titanica. Na njemu možeš pronaći 19 bazena, 20 restorana, 11 barova, klizališta (!) i kasino. Jedna putnica je prikladno rekla – “To je kao grad na vodi. Imaš sve što možeš zamisliti. Nema razloga da ga ikad napustiš.”

Wonder of the Seas se gradio tri godine u Francuskoj, a projekt je stajao više od milijardu funti. Brod je putovanje trebao početi u Kini, ali su planovi izmijenjeni – svi znamo zašto. Zasad služi za krstarenja Karibima, a tijekom ljeta će stići i u Europu.

Ako ti klizalište nije dosta, možeš na zip-line, možeš na rock climbing, možeš na mini-golf i laser-tag, na jednoj od paluba čak možeš posjetiti i kruzer-verziju Central Parka s 20 tisuća biljaka i drveća. Sumnjamo da u tom Central Parku možeš hraniti golubove.

Ako svijet pogode još veće nedaće nego dosad (iako je to teško zamisliti), znamo gdje želimo završiti svoj život.