Mix

Nakon kokainskog medvjeda imamo i kokainsku afričku mačku

Divlja mačka na kokainu
Divlja mačka na kokainu Foto: Folder.hr
Luda priča o kokainskom medvjedu trenutno je aktualna zbog filma koja se prikazuje u kinima, a sad smo dobili i priču po kojoj bi se lako mogao snimiti i nastavak. Naime u Ohiju je pronađena afrička divlja mačka, još poznata i kao serval, koja je pozitivna na kokain. Ovaj incident pokrenuo je mnoga pitanja o odgovornosti vlasnika i sigurnosti kućnih ljubimaca jer je serval egzotična mačka kojoj nikako nije mjesto u Sjevernoj Americi.

Afrička mačka, poznata po svojim jedinstvenim značajkama, kao što su velike uši i kratka dlaka, otkrivena je u skloništu za životinje u Ohiju nakon što je pronađena kako luta ulicama. Nakon testiranja na droge, utvrđeno je da je mačka pozitivna na kokain. Ovaj slučaj izazvao je veliku zabrinutost među zajednicom vlasnika kućnih ljubimaca u Ohiju i šire. Mnogi se pitaju kako je mačka došla do kokaina i koliko često se ovakve stvari događaju. Ako ste gledali seriju Tiger King možete nešto lakše doći do odgovora na ova pitanja.

Mačka je potom bila ulovljena i smještena u lokalni azil, testirana je na prisutnost droge kao dio standardnog postupka medicinskog pregleda životinja. Iako je bilo sumnji da bi životinja mogla biti zlostavljana ili korištena u ilegalnim aktivnostima, otkriveno je da je kokain ušao u tijelo mačke najvjerojatnije slučajno, putem zagađene hrane ili okoline.

Stručnjaci se nadaju da će ovaj incident potaknuti vlasnike kućnih ljubimaca i druge ljude da budu svjesni opasnosti droga i drugih štetnih tvari za njihove ljubimce. U filmu smo vidjeli koliko lud može biti medvjed na kokainu, a što bi tek napravila afrička divlja mačka ili neka još veća divlja zvijer ne želimo niti zamišljati.