Mix

Nakon mjeseci nagađanja – napokon poznata sudbina drugog dijela Dunea

Zendaya
Zendaya Foto: Youtube Screenshot
Dune će dobiti nastavak. Warner Bros i Legendary su potvrdili kako će Dune: Part Two ipak imati priliku zaključiti priču i ekranizirati ostatak književnog predloška.

Za kormilom će i dalje biti Denis Villeneuve, a vjerojatno će se i vratiti svi važni dijelovi glumačkog ansambla kao što su Timothee Chalamet, Zendaya, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Rebecca Ferguson, Dave Bautista i Javier Bardem.

Film je već izašao u kinima, čak i počinje s naslovom Dune: Part One, ali i dalje nije bilo zelenog svjetla za nastavak. Villeneuve je u svim intervjuima bio odlučan te je komunicirao svoju ideju kako će ova adaptacija imati dva dijela. Sva sreća da su nagađanja iza nas i Villeneuve ima priliku ostatak svoje vizije pretočiti u djelo.

I skladatelj Hans Zimmer je potvrdio vijest na sebi svojstven način.

Ovaj put je film istovremeno izašao u kinima te na HBO Max streaming servisu, ali će u budućnosti filmovi doživjeti premijeru isključivo u kinima. To će sigurno pomoći drugom dijelu da zaradi još više novca te ojača poziciju Dune franšize na tržištu.

Drugi nastavak Dunea se očekuje u listopadu 2023. godine.

Već znamo da ćemo dobiti i prequel seriju Duneu koja će se zvati Dune: The Sisterhood, a pratit će red žena poznat pod imenom Bene Gesserit. One imaju tajanstvene moći i manipuliraju galaktičkim politikama. Zvuči zanimljivo, izaći će na HBO Maxu. Dok ova serija izađe, možda ćemo već i imati HBO Max u Hrvatskoj.