Mix

Naoružani muškarci upali u televizijski studio tijekom prijenosa uživo

Maskirani muškarci provalili u televizijski studio
Maskirani muškarci provalili u televizijski studio
Uoči izvanrednog stanja koje je proglašeno u ponedjeljak, u Ekvadoru, kaos i nasilje ne jenjava.

Naime, predsjednik Daniel Noboa službeno je proglasio izvanredno stanje u trajanju od 60 dana, zbog stalnih zatvorskih nemira te navodnog bijega šefa ozloglašene bande Los Choneros, Adolfa Macíasa Villamara.

Villamar je navodno pobjegao iz zatvora tijekom vikenda, kada mu se gubi trag.

Izvanredno stanje proglašeno je zbog „unutarnjih oružanih sukoba“, kako tvrdi predsjednik. Ova odluka omogućuje vlastima da suspendiraju ljudska prava i koriste vojsku na mjestima kao što su zatvori te uključuje policijski sat od 23:00 do 5:00.

Nedugo nakon najave, nekolicina naoružanih i maskiranih muškarac provalila je u televizijski studio u Ekvadoru, „TC Television“, gdje su tijekom prijenosa vijesti uživo, prijetili zaposlenicima studija, mahali oružjem i eksplozivom te „slavili“ uspješnu provalu.

Emitiranje je prekinuto nakon 15 minuta, a svih 13 muškaraca privela je Ekvadorska policija. Tijekom napada ozlijeđeno je dvije osoba. Jedan snimatelj je upucan u nogu, dok je drugom zaposleniku u napadu slomljena ruka.

Ubrzo nakon što su naoružani napadači upali u TV studio, predsjednik Noboa nazvao je 20 bandi krijumčara droge, terorističkim skupinama i ovlastio ekvadorsku vojsku da ih „neutralizira“, prenosi BBC.