Mix

Napravili su Skyrim, a sad će nam dati i Starfield, SF RPG

Starfield
Starfield Foto: Youtube Screenshot
Treba li uopće spominjati koliki je Skyrim hit? Koliko je važna igra? Koliko je nagrada osvojila? Sve su ovo retorička pitanja jer smo lijeni pisati opširniji uvod o povijesti Skyrima.

Bethesda Game Studios, studio iza Skyrima je pripremio Starfield, novi znanstveno-fantastični RPG koji ima potencijala da postane jednako velik hit, ali i zahvati publiku koja nije bila zainteresirana za fantasy okruženje Skyrima.

Opis igre zadovoljava:

„Godina je 2330. Čovječanstvo se otisnulo izvan našeg Sunčevog sustava, naseljavajući nove planete i živeći kao svemirska zajednica. Od skromnih početaka kao svemirski rudar, pridružit ćeš se Konstelaciji – posljednjoj grupi svemirskih istraživača koji traže rijetke artefakte u cijeloj galaksiji – te navigirati ogromnim prostorima Naseljenih sustava u najvećoj i najambicioznijoj igri Bethesda Game Studiosa.”

Premijera igre je zakazana za 6. rujna, stiže na PC i Xbox Series X/S konzole.

Stigao je i gotovo trominutni trailer koji izgleda dobro, zaintrigirani smo. Todd Howard iz Bethesde je također dao izjavu u traileru, ali znamo otkud mu plaća dolazi pa mu ne možemo do kraja vjerovati. Ali baš kao što piše na plakatu u uredu Foxa Muldera – ŽELIMO VJEROVATI!