Kako su se snašli

Naši političari pomoću UI se našli u neobičnim ulogama! Možete li ih prepoznati

Slike hrvatskih političara generirane umjetnom inteligencijom
Slike hrvatskih političara generirane umjetnom inteligencijom philatz/Instagram
\\folder\galerija Galerija Slike hrvatskih političara generirane umjetnom inteligencijom Slike hrvatskih političara generirane umjetnom inteligencijom Foto: philatz/Instagram Slike hrvatskih političara generirane umjetnom inteligencijom Slike hrvatskih političara generirane umjetnom inteligencijom Foto: philatz/Instagram Slike hrvatskih političara generirane umjetnom inteligencijom Slike hrvatskih političara generirane umjetnom inteligencijom Foto: philatz/Instagram +4 Slike hrvatskih političara generirane umjetnom inteligencijom Galerija
Pogledajte kreativne situacije u kojima su se našli domaći političari

Sigurno ste se nekada zamišljali u neobičnim ulogama ili si postavljali klasično pitanje što bi bilo kad bilo. Možda bi naši životi izgledali potpuno drugačije da smo odrasli u neko drugo doba, drugoj državi, gradu, kulturi i slično.

Istom se idejom poigrao i umjetnik Filip Filković umjetničkog imena Philatz. Umjetnik, rođen u Zagrebu, ujedno je i redatelj filmova i reklama, no nama su za oko zapeli njegovi radovi koje objavljuje na Instagramu.



Naime pomoću alata umjetne inteligencije i programa Midjurney, on kreira zanimljive prikaze domaćih političara u neobičnim situacijama. Kako bi političari izgledali da su kao karijeru odabrali bodybuilding ili fitness? Kako bi se snašli u ulogama poznatim serijama? Kako bi izgledali da su postajali u nekim prošlim vremenima?


Odgovore na sva ta pitanja ponudio je upravo Philatz. Tako da ih ne morate zamišljati u njima nesvojstvenim ulogama već sada dobivate prikaz kako bi to otprilike moglo izgledati. Neki su nas radovi nasmijali do suza, a moramo se složiti kako nekima novopečene uloge odlično odgovaraju.

Nakon što se nasmijete na neke od zanimljivih radova ostaje samo pitanje koji su vam radovi najbolji. Želite li se dodatno informirati o predstojećim parlamentarnim izborima slobodno posjetite Dnevnik.hr i saznajte sve što trebate znati o izborima i njihovom održavanju.