Mix

Natjecatelj završio utrku na 5km ispod 15 minuta – ni više ni manje nego u kroksicama

Crocs runner
Crocs runner Foto: Youtube Screenshot

Već mjesecima počinješ s trčanjem po kvartu ili obližnjem igralištu. Uvijek te nešto spriječi. Ili obveze. Ili vremenska prognoza. Ili neprikladna obuća. E pa čekaj da čuješ ovo.

Ima taj jedan trkač Benjamin Pachev koji je proteklog vikenda u Portlandu otrčao utrku od 5000 metara za sasvim pristojno vrijeme od 14:47.62. Ukupno je završio na 12. mjestu. Kao što naslućuješ, ovo nije razlog pisanja teksta. Dok su ostali natjecatelji nosili prikladnu obuću, Pachev se odlučio za Crocsice, popularne pjenaste klompe u kojima je vremenski prešišao polovicu natjecatelja.

Ovo nije prvi put da se lik natječe u kroksicama. U Indianapolisu se 2017. pojavio na Mini-Marathonu u istoj obući gdje se natjecao s ocem. Obojica su nosili popularnu/omraženu siluetu i završili su utrku. Pachev je bio 16., a otac 44.

Što ti te brojke znače same od sebe? Ništa, ali znače puno više kad znaš da se na eventu natjecalo 20 tisuća trkača.

Već godinama obitelj Pachev trči u Crocs pjenastim klompama, skužili su da su kao obične tenisice, samo jeftinije. Daj pogledaj ovu obiteljsku idilu.

Posted by Sasha Pachev on Sunday, October 30, 2016

Tako da – idući put kad kažeš da ne možeš na trčanje jer nemaš prikladne tenisice ili odbijaš dati 1000+ kuna za vrhunske runnerice, slijedi primjer ovog gospodina i navuci kroksice.

Mislimo da bi bilo sasvim okej da im tvrtka Crocs postane sponzor.